Нищо свято не е останало за крадците на метали, които

...
Нищо свято не е останало за крадците на метали, които
Коментари Харесай

Безобразие! Оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

 Нищо свято не е останало за крадците на метали, които не се свенят даже пред безконечните жилища на покойниците. Тази седмица хайдуци оскверниха гроба на огромната актриса Стоянка Мутафова, откъртвайки месинговия кръст на Христос, инсталиран на паметника до фотографията на звездата и брачна половинка й Нейчо Попов, пише  " Монитор “.

Боянов и дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева-Муки, посетили тихото място в Централни софийски гробища в неделя, почистили замръзналите цветя от паметната плоча, положили нови. Тогава всичко било наред.

Безобразието е осъществено сред понеделник и сряда събира две и две Евгени, който в четвъртък по телефона получил от каменоделеца известие за станалото.

Откраднатият железен детайл по никакъв начин не е на ниска цена – себестойността му е към 500 лв.. От Общинско дружество " Гробищни паркове “ в такива случаи са длъжни да покрият вредите, защото те работят с охранителна компания, която са наели да опазва безконечния покой на софиянци, само че явно тя не съумява да огрее на всички места. Боянов и Муки са подготвили тъжба до общинското дружество, която следва да бъде входирана през новата седмица. Двамата до момента не са се сблъсквали с сходен проблем и не знаят какъв брой време ще е нужно, с цел да получат отговор оттова, тъй като " Гробищни паркове “ са затрупани с сходни недоволства от пострадали. Стоянка Мутафова обаче е обществена персона, фаворитка на генерации българи и знак на насладата на народа, тъй че доближените й чакат бърза реакция в най-скоро време.

Още по-възмутително е, че покушението лъсва тъкмо в навечерието на 99-годишнината от рождението на великата комедиантка, което се пада на 2 февруари, припомня персоналният й управител, който продължава да работи и с Грубешлиева по разнообразни планове, свързани с името на Стояна. 

Елегантният надгробен монумент от черен гранит бе подложен при започване на зимата. Той е планиран от скулптора Десислав Байчев, създател и на общата паметна плоча на Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев пред входа на блока им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР