НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бензиностанции Газпром, даде старт на

...
НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бензиностанции Газпром, даде старт на
Коментари Харесай

НИС Петрол стартира социална инициатива с фокус върху безопасното шофиране

НИС Петрол ЕООД, разрастваща верига бензиностанции Газпром, даде старт на новата си обществена самодейност, ориентирана към по-голямата осведоменост по отношение на заплахите по пътя. Кампанията „ Струва ли си? “ цели да покаже на водачите за какво е значимо да съблюдаваме законите и какви са следствията, когато подхождаме с неуважение към тях.

Официални сътрудници на акцията са Пътна полиция и Българската асоциация на параолимпийците, които в границите на акцията ще показват случаите, с които са се сблъсквали. Заедно, те ще се опитат да образоват водачите за заплахите, които ги грозят, пренебрегвайки законите. Специални видеа, в които представители на двете организации описват от първо лице своите истории, ще бъдат налични онлайн.

„ Опасностите на пътя са прекомерно доста, а жертвите порастват с всяка минала година. Като обществено виновна компания, НИС Петрол ЕООД, дружно със своите сътрудници, започва тазиинициатива, поставяйки си нелеката задача да образува просвета на шофиране и държание на пътя. Целта ни е да подобрим сигурността и да накараме всеки един участник в придвижването да се замисли и за останалите – водачи, пешеходци, колоездачи, мотористи “ , Иван Костадинов, общоприет шеф на НИС Петрол ЕООД.

В рамките на самодейността на НИС Петрол  ще бъде налична и онлайн платформа www.gazprom-petrol/safedriving, съдържаща информация по отношение на броя потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, размера на санкциите за другите типове нарушавания и всичко, касаещо водачите и тяхната осведоменост. Активността започва с разпределяне на безвъзмездна осведомителна листовка, в която са застъпени най-честите нарушавания на пътя и предвиденитре за тях наказания. Брошурата се раздава изцяло гратис и е налична във всики търговски обекти на верига бензиностанции Газпром.

„ Днес съвсем няма семейство, което да няма автомобил. Той се е трансформирал в част от живота ни дотолкоз, че даже не се замисляме до момента в който караме. Има доста въпроси, които си задаваме, когато чуем информация за пътни произшествия, при които са ранени или починали хора: пил ли е шофьорът; бързо ли е карал; спазвали ли са преимуществото си всички участници в пътнотранспортното произшествие. Със взаимната акция, инициирана от НИС Петрол ЕООД, разрастваща верига бензиностанции Gazprom Petrol Stations, подкрепена и от Главна дирекция „ Национална полиция “, отдел „ Пътна полиция “, ще се опитаме да си отговорим на още един въпрос: „ Струва ли си? “, разяснява присъединяване в самодейността Мария Ботева, контрольор в отдел „ Пътна полиция “ – Главна дирекция „ Национална полиция “.

" Струва ли си, поради неспазването на разпоредбите за сигурност и сигурност на придвижването, да пораства броят на починалите и осакатените по пътищата на България? Ние не желаем, заради тази причина, да пораства броят на хората с увреждания - респективно на спортистите параолимпийци! ", показа Илия Лалов, ръководител на Българска параолимпийска асоциация.

По данни на „ Пътна полиция “ – Главна дирекция „ Национална полиция “ за 2016 година 708 души са изгубили живота си на пътя, а 9374 са били ранени. За съпоставяне през 2015 година починалите са били още веднъж 708, а ранените – 7225. За да не продължава тази наклонност, Газпром България планува няколко интензивности, имащи за цел да покажат на водачите какъв брой рискови могат да бъдат една чаша уиски или едноминутен диалог по телефона по време на шофиране.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР