нимание! Голям проблем е предозирането с витамини, особено в бебешките

...
нимание! Голям проблем е предозирането с витамини, особено в бебешките
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: Предозирането с витамини е опасно!

нимание! Голям проблем е предозиране то с витамини , изключително в бебешките храни, предизвестяват експертите. През лятото наклонността да се взимат  мастноразтворими добавки също се ускорява, което е рисково, съобщи пред организация Prime Светлана Бронникова, началник на лечебните стратегии на Центъра за интуитивно хранене и психотерапия на хранителни разстройства IntuEat, написа " Телеграф ".

Според нея в днешно време постоянно се създават медикаменти и хранителни добавки, съдържащи огромни дози от рисково интензивно вещество. Тяхната цел е бързо да компенсират неналичието на избрани витамини. Можете да ги закупите без рецепта и без медицински надзор върху приема им.

Бронникова акцентира, че е неприемливо да одобряваме такива медикаменти или хранителни добавки, без да се консултираме с доктор.

" Най-опасно е предозиране то с мастноразтворими витамини , защото те се усвояват бързо и добре и се извеждат постепенно от организма. Най-неприятните предозирания са тези с витамин А и витамин D. И двата витамина са нужни на организма, само че са рискови , в случай че се употребяват неконтролируемо “, изясни тя.

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР