Никой, нито режим, нито диктатор, не трябва да подценява американската

...
Никой, нито режим, нито диктатор, не трябва да подценява американската
Коментари Харесай

Тръмп: Никой диктатор не трябва да подценява САЩ

" Никой, нито режим, нито деспот, не би трябвало да подценява американската решителност “, съобщи американският държавен глава Доналд Тръмп пред военнослужещите на военновъздушната база Йокота в Япония, предава AFP.

Япония, а по-късно и Южна Корея, са първите спирки от 11-дневната азиатска обиколка на Тръмп, която започва този уикенд. Двете страни би трябвало да станат основни сътрудници на Съединени американски щати в напъните да се окаже напън над Пхенян да се откаже от нуклеарната си стратегия. Именно това са страните, които биха били най-тежко наранени от експлоадирането на възможен пълномащабен спор. 

Освен Япония и Южна Корея, президентът на Съединени американски щати ще посети и Китай, Виетнам и Филипините. Това ще стане най-дългата задгранична обиколка на Тръмп като държавен глава.

Междувременно обаче Северна Корея насочи нова опасност преди началото на визитата на президента на Съединени американски щати. Страната изключи опцията за договаряния и заплаши да усили нуклеарния си боеприпас

Малко преди да кацне, Тръмп съобщи пред репортрети на борда на Air Force One, че в границите на визитата си в Азия чака да се срещне и с Владимир Путин. „ Искаме помощта му за Северна Корея “, сподели Тръмп. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР