Никой не заслужава такава смърт. Нека мине време, за да

...
Никой не заслужава такава смърт. Нека мине време, за да
Коментари Харесай

Валентин Радев: Убийството на Алексей Петров е готвено от година

Никой не заслужава такава гибел. Нека мине време, с цел да забележим какво ще се окаже всичко това. Всички българи, които гледат, усещат неустановеност. Това сподели някогашният вътрешен министър Валентин Радев по случая с убийството на някогашната барета и предприемач Алексей Петров в студиото на " Денят ON AIR ".

Той изрече съболезнования на околните и фамилията на убития предприемач. " Забравяме, че сред нас и сред неприятните стои невидима стена от служители на реда, от прокуратура, от съд. Това са нашите институции, които работят против неприятните. Ако не работеха, щеше да има доста повече случаи ", разяснява някогашният вътрешен министър.

Според Радев убийството на Петров не е директно обвързвано и е готвено евентуално година по-рано.

" Г-н Петров има две покушения против себе си. Вторият път с гранатомет. Отдавна е преследван. Хубавото е, че имаме държавно управление, тъй като видяхме тази неустановеност до какво води. Да поздравим тези, които преглътнаха толкоз доста и бяха посочени с пръст - би трябвало да им благодарим, тъй като ни пазят от това, което може да ни се случи ", настоя гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той напомни, че Алексей Петров е специалист и знае всички опасности. " Когато два пъти вършат атентат против теб - той го е знаел, пазел се е. Няма връзка с политическата обстановка сега. Ще бъде добър знак, в случай че разкрият убийството. Ако погледнем обратно какъв брой такива са хванати - мъчно. Имаме потребност от правдивост ", разяснява още Радев.

Бившият вътрешен министър сподели, че не вижда политически аргументи в промяната на шефове на регионални дирекции, само че назова политически промените, направени от предходния министър на вътрешните работи.

" На Районните полицейски ръководство смени седем, две остави. Не е признато. Едно РПУ тук се равнява на една регионална дирекция ", изясни той и добави, че не могат да се завоюват избори с поддръжката на Министерство на вътрешните работи.

Радев посочи, че е значимо кого и на каква позиция избираме и засегна тематиката с корупцията в системата на Министерство на вътрешните работи. " Със сигурност има, само че това е системата, която сама се чисти. Не би трябвало да си мислим, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да е съвършено, а всички останали - колкото може. Тук е едно от най-трудните места ", безапелационен е гостът.

По отношение на тематиката с Шенген, Радев съобщи, че всичко случило се в последно време ще окаже въздействие. " Ще повлияе, само че не в такава степен. Това се случва и в други страни. Не би трябвало да бъдем посочени с пръст ", даде образец той и разяснява случая със арестуваните българи за шпионаж в Русия.

" Нашето външно министерство, Мария Габриел, да оказват помощ да се отбрани българският интерес. Не е добре освен за Шенген, изобщо като боен сътрудник в НАТО да има хора, които да се смятат лоялни на Русия. Нашите дипломати имат задачата да успокоят нещата и да излезе истината ", означи някогашният вътрешен министър./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР