Никой не се жени с цел да се разведе (или

...
Никой не се жени с цел да се разведе (или
Коментари Харесай

Неочаквано! Разводът може да е полезен за детето!

Никой не се дами за да се разведе (или раздели) – това е ясно. Но при сходни обстановки най-вече страдат децата, защото са и прочувствено най-уязвими. Но дано да се концентрираме и намерим точно позитивните страни на развода за детето, тъй като те не са малко, написа noviteroditeli.bg, базирайки се на woman.rambler.ru.

Домашното принуждение
Безспорно разводът въздейства на децата, той може да се отрази на психическото им положение, само че в случай че в фамилията участва психическо или физическо принуждение, то разводът може да се отрази позитивно на детето. Освен че му протягат ръка, то може да бъде употребявано и като средство за операция в връзките. А това не трябва да се позволява – детето не следва да се въвлича в споровете на родителите, те би трябвало да се научат да си ги вземат решение независимо.
Щастливи родители – щастливи деца
Американските психиатри Т. Холмс и Р. Рей са създали канара на напрежението, откакто организират огромно проучване. Те вкарват събития от човешкия живот, които биха могли да провокират психологични и/или физически болести. По 100-балната канара, разводът получил второ място със 73 бала (второ място, след гибел на единия брачен партньор, което получило 100). Но социолозите считат, че разводът е развой, след който хората се възвръщат. Много сътрудници подписват нови бракове, а децата им живеят щастливо. Разбира се, има компликации с установяването на доверие в връзките с новия сътрудник, само че в последна сметка детето не страда поради това, че майка му или татко му са нещастни или имат финансови проблеми.
Възможност да натрупат опит
След развода може да получите втори късмет. Родителят търси себе си, открива нови хоризонти, а детето, в сходни случаи, се учи от възрастния. Може да отидете дружно на странствуване, да си намерите ново занимание и да привлечете към него хлапето. Ако непрестанно търсите нещо ново и се развивате, то и детето ще следва вашия образец.
Повтарящ се сюжет
Случва се по този начин, че човек несъзнателно възпроизвежда в своето семейство модела на държание на родителите си. Тоест вие изцяло може да играете по сюжета на фамилния живот на родителите си, бабите и дядовците си и така нататък, даже без да го съзнавате. Затова в точния момент взетото решение за бракоразвод може да спести на детето ви кавги и разногласия, които то да запомни и в бъдеще вероятно да придвижи в своето семейство.
Най-доброто, което може да извършите за детето си в сходен миг, е да му давате добър образец, да развивате у себе си тези качества, които бихте желали да видите у него. Затова е по-добре да не търпите несполучлив брак и да помислите за бракоразвод – по този начин няма да травмирате в допълнение детето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР