Никой не очакваше при сглобката да има такова възстановяване на

...
Никой не очакваше при сглобката да има такова възстановяване на
Коментари Харесай

Иван Христанов: Мафията иска да се върне на границата

Никой не очакваше при сглобката да има такова възобновяване на схемите. Това сподели пред БНР Иван Христанов, някогашен заместник-министър на земеделието в кабинета " Петков ".

" Заявките от участниците в сглобката бяха, че ще има тежък коректив, който да не разрешава да продължава това престъпно, незаконно и безхаберно отношение, от което ни омръзна през последните 15 години ", посочи той.

" На границата нямаше граничен надзор. Там ръководеше мафията. Нямаше по какъв начин да ревизира какви са размерите, които минават на опиати, само че оръжие, на мигранти, които минаваха с хладилни камиони и ги откриваха в Австрия и в Англия. Заварихме тотално безхаберие. При първата инспекция даже се видя, че митничарите нямат рутината да ревизират камионите с плодове и зеленчуци, каквато им е работата ", описа някогашният заместител аграрни министър.

Според него е разбираемо, че " мафията желае да се върне на границата ", само че е неясно цялостното безучастие на служебното държавно управление на Гълъб Донев и на кабинета " Денков ":

" Ясно е, че ще желаят да се върнат и да сложат още веднъж ръка на тези парични потоци, с които са се купували и политици.... Тези пари имат директно присъединяване и унищожават политическия живот на България. Искам да насочва обръщение към ГЕРБ и към ПП-ДБ. По време на моето ръководство като заместник-министър аз открих голям брой документи, че от самото начало сътрудниците от Европейски Съюз, службите, комисиите и Екологичен потенциал са били наясно какъв брой е тежък казусът " Капитан Андреево ". Той е бил главната спънка за приемане на България в Шенген ".

Иван Христанов акцентира, че законопроектът за ограничение на опцията на граничния пункт да има друга лаборатория - не на БАБХ, който в 48-ото Народно заседание са подготвяли той и негови сътрудници, е импортиран април 2023 година и още " отлежава ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР