Google разработва нова функция за приложението си Messages/Съобщения“, която ще

...
Google разработва нова функция за приложението си Messages/Съобщения“, която ще
Коментари Харесай

Google Messages ще показва имената на непознати номера, които ви изпращат SMS-и

Гугъл създава нова функционалност за приложението си „ Messages/Съобщения “, която ще разреши на получателите на известия (SMS-и) и да виждат името на подателя, даже в случай че номерът му не е непокътнат в контактите им. Нововъведението стана известно с помощта на APK разбор на последната бета версия на приложението.

Функцията ще работи, в случай че подателят е с задействана функционалност „ разкриване на профил “. Когато адресат получи известие от номер, който не е в листата му с контакти, името на подателя ще се демонстрира в известието за известието.

Струва си също по този начин да се спомене, че опцията да се вижда името, когато номерът е незнаен не е нещо ново за някои бета тестери, които към този момент са имали достъп до такава функционалност. Новото обаче е, че имената към този момент ще се демонстрират непосредствено в известието.

Как наподобява новата функционалност.

За разлика от WhatsApp, където потребителските профили могат да включват име на акаунта, телефонен номер и статус, преди приложението за известия на Гугъл позволяваше да се види единствено телефонният номер на подателя, без да има метод да се разпознава той, до момента в който потребителят не отвори приложението. Новата функционалност отстранява този минус, като разрешава неотложно да се откри кой е изпратил известието, което е изключително значимо в битката против SMS спама.

Функцията към момента е в развой на разработка и няма гаранция, че ще се появи в окончателната версия на продукта. Въпреки това сходни промени могат доста да опростят взаимоотношението с нови контакти и да подобрят използваемостта на приложението за известия на Гугъл.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР