Никой не може да влезе в контакт с 27-годишния Иван

...
Никой не може да влезе в контакт с 27-годишния Иван
Коментари Харесай

Страшилището Кокито, който наръга 18 пъти ученичка в Бургас, скъса нервите на съда! Чувал гласове

Никой не може да влезе в контакт с 27-годишния Иван Кокинов, тъй като е несъответстващ. И аз не съумях. Това сподели пред Нова телевизия адвокатката му Цветелина Куманова.

На въпроса на репортера Цеца Алексова за какво е нападнал с нож 17-годишното момиче, наркоманът отговори с „ Ще се обясни “. 

„ Елементарното пояснение е, че това момче страда от доста съществено психологично заболяване. Разбирате ли? С шизофрения е. Това е неговата загадка. Неадекватен е все още “, разяснява Куманова.

„ Някой нещо му приказва. Той това твърди “, добави тя. Това момче има потребност от лекуване, акцентира защитничката на наркомана, нанесъл на ученичка 18 удара с нож. Вчера Окръжният съд реши, страшилището от Бургас да остане в ареста.

В правосъдната зала бяха показани документи за това, че нападателят е с „ параноидна шизофрения ". Заради държанието му даже се наложи съвещанието да бъде прекъсвано неколкократно.



Ще се обясни за какво я нападнах, сподели Кокито , който наръга 18 пъти с нож ученичка от Бургас

„ По информацията, с която разполагаме, обвиненият е бил настанен за лекуване в регионалния диспансер последно през декември 2015 година По негови признания, той не е приемал поддържаща терапия, като е бил напълно некритичен към болестта си ”, изясни наблюдаващият прокурор и началник на Бургас ката окръжна прокуратура Георги Чинев.

Той изясни, че сред обвинения и потърпевшата е имало диалог, след който Иван я атакува – хващайки я за косата, той прорязва гърлото й, като предизвиква прорезна рана с дължина 15 см, след което й нанася 16 прободни рани в гърба. Според обвинения повода за нападението е спор с брата на момичето. Той също е разпитан, само че има противоречие сред двете версии на двамата мъже.

„ Това, което може да се изведе като несъмнено, е, че те са имали спор. Обвиняемият твърди, че е чул клюки, че братът на потърпевша е злословил против него. В следствие той декларира, че подхванал похищението, с цел да може да избави татко си „ от невидимите човечета, които го тормозят ”. Веднъж той показва, че претекстът е ненавист към брата на потърпевшата, по-късно – че е желал да избави татко си ”,  обясни Чинев.

Веднъж той сочи като претекст за нападението омразата си към брата на потърпевшата, а от друга – предпочитание да помогне на изтормозения си татко, добави той.

След като репортерът Цеца Алексова напомни по какъв начин музикантът от Бургас Гергана Даракчиева е била пребита от личния си брат, който също имал психологични проблеми, Чинев посочи, че има написан правилник според Закона за здравето. 

„ Правомощията за надзор за лекуването на хората с психологични разстройства е на Районната прокуратура. По делото е назначена сложна психиатрична експертиза, заключенията по която може да даде отговор на въпроса дали един подобен психичноболен е и вменяем. Наличието на психическо заболяване не предпоставя безусловно безотговорност “, добави той.

Има написана в Наказателно-процесуален кодекс процедура по член 70 за ограничения за лекуване, само че това са хипотези, които биха могли да бъдат обсъждани на идващ стадий, изтъкна прокурорът. 

" Предстои да се уточни дали нападението не е осъществено съзнателно. В този случай квалификацията ще е по член 116 от Наказателно-процесуален кодекс и наказването, което се планува е доста по-тежко ", коментира Георги Чинев.

От експертизата ще стане ясно и дали действието е осъществено с особена свирепост, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР