"Никой не може да накара лекар да прави нещо на

...
"Никой не може да накара лекар да прави нещо на
Коментари Харесай

Столична община започва обслужване на хора в карантина


"Никой не може да накара доктор да прави нещо на мощ. Всички защитни средства и апаратурата са обезпечени на Втора градска болница. Ще протече и подготовка, няма да се стартира работа със инфектирани пациенти преди да са подготвени. Надявам се, че във Втора градска ще останат хора, които желаят да работят със инфектираните от ковид ". Това съобщи в утринния блок на бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка всеобщите оставки в столичната болница.

"Никъде нямаше специфична подготовка, нямаше такава болница. Никое лечебно заведение не е и застраховано, че няма да има пациент с ковид. Обръщам се и към медицинските сестри от учебните заведения и детските градини - дано да се включат в тази най-важна задача и да подкрепят лечебните заведения ", моли Фандъкова.

"Новото поделение във Втора градска ще проработи при незадоволително места в другите лечебни заведения в София ", добави кметът на столицата по тематиката.

"Всички ще загубим по нещо в тази обстановка - лечебните заведения, бизнесът, а чакаме и финансова рецесия. Преструктурирането на лечебните заведения ще стане с компликации, само че най-важно е да се оправим с епидемията. Медиците са най-важни за запазване ", разкри столичният кмет.

"Мислим и за ограничения, които да облекчат бизнеса - заведенията няма да заплащат такси тротоарно право, а комерсиалните мрежи таксите за общински терени. Обмисляме и за други ограничения - упълномощила съм на сътрудниците да преразгледат капиталовата стратегия, с цел да се насочат средства към лечебните заведения и обществено слабите ", сподели още Фандъкова.

"Най-добрият метод да ограничим болестта, е да понижим напредването с градския превоз, както и да не се струпваме на едно място. Служителите на Центъра за градска подвижност ще наблюдават за потока в всеобщия превоз ", сподели още Йорданка Фандъкова.

"Дезинфекцират се всички средства за всеобщ превоз - по два пъти дневно. С три пъти са намалели пасажерите в метрото ", разкри кметът на София.

"От през днешния ден няма да има "синя " и "зелена " зона, с цел да може хората свободно да се придвижват с колите си ", разкри Фандъкова ограниченията на Столична община.

"За два дни Социалният патронаж на Столична община подкрепя над 70 възрастни хора. Не търсим доброволци за подкрепяне на възрастните хора, тъй като не всички хора са с чисти планове. Важното е, че и полицията продължава работата против закононарушенията ", разяснява кметът на София.

От през днешния ден стартира и стратегия на Столична община за обслужване на хора в карантина.

Фандъкова разкри още, че спешните поправки на "Топлофикация' и "Софийска вода " са вероятни, само че плановите се стопират.

"Дисциплината в битката с ковид е най-важна. Обръщам се и към родителите, бабаите и дядовците - дано да лимитират до най-малко визитите с децата на площадките - не тъй като са рискови, а тъй като има скупчване ", моли столичният кмет.

"Важно е да сме единни и дисциплинирани. Привърженик съм на строгите ограничения. Нека да не страдат дисциплинираните гражданиот недисциплинираните. В този миг от всички нас завосо да се оправим със обстановката. Трябва да слушаме експертите ", приключи Йорданка Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР