Никой не ми е предлагал подобни постове. Този отговор е

...
Никой не ми е предлагал подобни постове. Този отговор е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не са ми предлагали постове в бъдещ кабинет, към момента

Никой не ми е предложил сходни постове. Този отговор е въпрос на визия и тактика, а освен на имена. В момента сме се фокусирали върху това да си вършим работата със същия интензитет. Това съобщи на брифинг Кирил Петков в отговор на въпрос дали би станал член на бъдещото държавно управление.

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на стопанската система Кирил Петков би приел да остане на поста в идващ кабинет.

От самото начало Кирил Петков слага две основни условия за присъединяване си във властта – да му се даде опция да работи без значение и да бъде в екип дружно с сътрудника си от финансовото министерство Асен Василев.

Днес Петков още веднъж изясни, че финансовото и икономическото министерство би трябвало да са в комплект. „ Според мен ние имаме подготвен екип, който би влезнал, в случай че му се даде тази опция, само че това е единствено хипотетично, никой не е приказвал с нас “, сподели служебният министър. Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от идващия кабинет.

„ Нека да забележим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме желали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за деяние, самостоятелност и екипност. Не е доста елементарно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се споделя какво да вършим. За нас беше значимо да спрем кражбите и приключването на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари ”, акцентира Петков.

Той връчи три документа клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на „ Тракия глас България “ ЕАД, „ Готмар “ ЕООД и „ Теклас- България “ ЕАД. Общият размер на вложенията е 55.2 млн. лв. и се чака по плановете да бъдат разкрити към 240 нови работни места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР