Николай Владимиров и Кристина Митева обединяват и споделят своите нежни

...
Николай Владимиров и Кристина Митева обединяват и споделят своите нежни
Коментари Харесай

Поетичен „Ангелски сняг“ са събрали Николай Владимиров и Кристина Митева в обща книга

Николай Владимиров и Кристина Митева сплотяват и споделят своите нежни и поетични облици в страниците на обща книга – „ Ангелски сняг “.

„ Пиша всеки ден. Писането е част от моя дихателен развой. Определени положения минават през нас и в случай че ги преодолеем, има път оттатък. И нататък ще бъдем повече себе си, в сравнение с преди този момент “, сподели през Радио София Николай Владимиров. Досега, макар че е правист по обучение, той има издадени 3 прозаични книги и 9 стихосбирки, 7 от които независими и 2 взаимни.

По думите му без да са знаели какво ще се случи в света, двамата са писали за мир и обич.

„ Търсим по какъв начин да се караме и прегръщаме на думи, забравяме да чуваме това, което ни е скъпо и ни събира сред редовете “, означи още поетът.



„ Следейки и стиховете и посланията на Николай, почувствах, че има някакво сходство сред нас. Сякаш имахме ангелска благословия за тази книга. Посланието ми е да подвигаме взор, да извисяваме душите си “, добави Кристина Митева.

Двамата създатели споделят общи възгледи, родени са в една година, през последните пандемични години са се сближили още повече.

Така че поетичната им книга е законосъобразен резултат.

Друг стихотворец - Росен Карамфилов, не спести положителните си думи за Николай Владимиров и в ефира на Радио София даже призна по какъв начин сглобяват четиристишия и че обмислят да преиздадат своята взаимна книга " Огледални съзнания ".

Премиерата ще бъде на 8 април (петък) в Столичната библиотека от 18:30 часа.
Ще има музикални и артистични изненади от другари на създателите, като братята им по перо Петър Чухов и Иван Христов, възпитаници от Музикалната академия и други.

С двамата поети беседва Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР