Николай Събев не допринесе за доброто развитие на БДЖ, заяви

...
Николай Събев не допринесе за доброто развитие на БДЖ, заяви
Коментари Харесай

Синдикалист в БДЖ: Гергана Алексова е назначение под диктовката на Събев

Николай Събев не способства за положителното развиване на БДЖ, съобщи Петър Бунев
„ Не чаках, че ще има такива разтърсвания. Това са дразнещи неща за хората ”, разяснява пред БНР Петър Бунев - ръководител на Синдиката на железничарите в България към КНСБ.

Според него разкриването на трета - спомагателна численост - за заместник-директор е било подбудено от политически напън – „ да си назначим наш човек ”, което се случвало непрекъснато в държавните компании. По правилника за ръководство НКЖИ има единствено двама заместник-генерални шефове, само че напролет на 2022 година Гергана Алексова става трети. Тя заема поста и.д. зам.-генерален шеф с сектор „ Администрация и интернационална активност ”.

„ Ние работим в среда, в която ти се подрежда.Тази трета численост е била открита от Николай Събев /бивш министър на транспорта/, който даже не благоволи да пристигна на предаването на властта ”, посочи синдикалистът. По думите му към този момент някогашният транспортен министър не е съдействал „ за положителното развиване на железницата ”.

„ Когато той за 6 месеца уволни шетима ръководители на Съвета на шефа на БДЖ и трима изпълнителни. Имаше хора, които работиха 2 седмици. Убеден съм, че това предопределение беше под негова диктовка ”.

„ Човек би трябвало да си дава сметка, че когато влиза с едни на власт, би трябвало и да си върви с тези, които си потеглят. Защото по този начин си влезнал ”, счита Бунев.

Освободената Гергана Алексова от поста заместник-директор на Национална компания железопътна инфраструктура – НКЖИ е поискала инспекция на публичните поръчки. „ Проверките в НКЖИ не са спирали, не е проблем, Събев беше назначил доста инспекции, всевъзможни одити и инспекции, имал е време за тези седем месеца да извади някои неща ”. Преди дни генералният шеф Златин Крумов разгласи на ексклузивен брифинг, че по виновност на Алексова НКЖИ е останала за избран интервал от време без горива, без застраховка трудова акцидент на чиновниците и без хигиенизиране на жп гарите.

Петър Бунев съобщи, че не знае каква е повода, само че хората в действителност са ходели с тубите да си зареждат машините, с цел да могат да работят. „ Но дали госпожа Алексова е отговорна, нямам информация ”, сподели още Бунев. „ Най-важно сега е за какво от 15 нови локомотива „ Сименс ” 8 към този момент не се движат ”, настоя синдикалистът.

По думите му компанията изпитва компликация с локомотивите.

„ Ние сме с минус 20 локомотива. Пътниците се усилват, а ние не можем да предложим услуга. Влаковете са Бургас са с по 900, по 800 индивида, а ние нямаме вагони ”.

„ Най-лесно е БДЖ да го изкараш на облага. Няма нищо по-лесно от това ”, заключи Петър Бунев. Той прикани да се снижи политическият диалог, тъй като есента ще бъде много тежка, а инфлацията от дълго време е изяла нарастванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР