Николай Пенчев - българският пожарникар от Разград, който миналата година

...
Николай Пенчев - българският пожарникар от Разград, който миналата година
Коментари Харесай

Българският пожарникар, който спечели уважението на принц Уилям, отново спаси Лондон

Николай Пенчев - българският пожарникар от Разград, който предходната година завоюва възторженостите на принц Уилям, откакто участваше в акция по гасене на горяща постройка в Лондон, още веднъж потвърди смелостта си. 

Този път става дума за случай, още веднъж в центъра на британската столица и по-конкретно за паметния мост Тауър Бридж. Николай и останалите пожарникари гасили горящи мотори на съоражението:



" Бяха се запалили огромните хидравлични мотори, с които мостът се подвига и спуска при прекосяване на лодки и кораби. Моторното поделение е на две равнища подземен и хората няма по какъв начин да видят и да знаят, че нещо се е случило. Разбрали са единствено, че мостът е бил затворен “, споделя Пенчев пред медиите.

Припомняме ви, че Николай се прочу предходната година, когато избави семейство от голяма горяща постройка. Тогава, впечатлен от смелостта на българина и екипа, принц Уилям посети особено Пенчев и сътрудниците му на чай и диалог. Тогава кралският правоприемник поздрави всеки един от пожарникарите персонално и даже задал въпроси на Николай за пожарната в България. 



" След като бяхме показани от комисаря всеки поименно, принц Уилям стартира да ни разпитва кой от кое място е, какво е направил в обстановката. Беше си „ написал домашното “ и знаеше от кое място си, кой си. Задаваше ни съответни въпроси. Попита ме за пожарната в България и за какво съм изискал да се преместя тъкмо в Лондон. Видя, че се занимавам интензивно със спорт – културизъм. За да разчупи още повече ситуацията, се пошегува, че той самият не се и съмнява, че съм носил на ръце избавените от последния етаж ", споделя пред " Телеграф " Николай. 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР