Николай Нанков, Томислав Дончев и Атанас Бояджиев обсъдиха със строителния

...
Николай Нанков, Томислав Дончев и Атанас Бояджиев обсъдиха със строителния
Коментари Харесай

Николай Нанков и Дончев се срещнаха със строителния бранш

Николай Нанков, Томислав Дончев и Атанас Бояджиев разискаха със строителния отрасъл проблемите, пред които са изправени през последните 2 години.

„ Най-тежкото проваляне върху работата им е нанесла неналичието на индексация поради фрапантния скок в цените на строителните материали. Ако няма решение, проблематични ще са ВиК обекти, жп, пътни, общински планове “, съобщи Нанков.

Като изключително изострен е казусът той регистрира този с ВиК инфраструктурата, където без решителна интервенция на страната ще се провокира скок в цената на водата и пострадали ще са жителите. Нанков акцентира, че бизнесът има потребност от непоклатимост, предвидимост и действително разрешаване на проблемите. „ Не единствено обещания, заклинания и общи приказки, на каквито всички се наслушахме през последните две години “, акцентира още Нанков и добавя, че от ГЕРБ-СДС имат управническия потенциал да предложат работещи решения.

„ На първо място за финансиране на индексацията може да се пренасочи ресурсът, който няма да бъде изразходван от капиталовите стратегии по министерства. Като актуализацията ще става по залегналите в методиката публични статистически данни, в отбрана на публичния интерес при разходването на обществен запас. Нужна е управническа воля и схващане, че добре работещият бизнес през налозите обезпечава средствата за сполучливи обществени политики! “, добавя още Нанков. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР