Николай Мелемов е кмет на Смолян от 2011 г. Висшето

...
Николай Мелемов е кмет на Смолян от 2011 г. Висшето
Коментари Харесай

Кметът на Смолян: Ако има законова възможност за опрощаване на заеми, тя ще важи за всички

Николай Мелемов е кмет на Смолян от 2011 година Висшето си обучение приключва в Харковския зооветеринарен институт и във ВИПОНД по специалността „ Национална сигурност “. Преди да стане кмет, е бил народен представител в Народно събрание. Управлявал е личен бизнес. Преди това е бил действен служащ в работа „ Сигурност “ на Регионална дирекция на вътрешните работи, работил е и като ветеринарен доктор.
Г-н Мелемов, за трети път се внася през днешния ден предлагането за заем от републиканския бюджет, за какво съветът не го утвърждава до момента?
Аз не съм чул нито един логически претекст за неодобряването му. Но е доста значимо да се знае, че това решение касае всички жители. Тоест, наранени ще бъдем всички. Когато е взето решението за заема преди три години, е било за да покрие остарели отговорности. В стопанската система не се случват чудеса. Парите няма от кое място да дойдат. И в случай че се наложи да покриваме този заем за година и половина, това ще ни принуди да се лишим от доста неща. Естествено, на детските градини няма да посегнем. Няма да посегнем на нито една витално значима функционалност на общината. Но от всичко, без което може, ще би трябвало да се лишим. Още повече, че нашият бюджет е уравновесен. Няма капризи в него. При всички положения ще има ограничения. Капиталовите разноски ще бъдат спрени, а хората ще бъдат доста разочаровани от това.
Има ли изясненост за всички действия, които ще бъдат блокирани?
Не сме ги избистрили една по една, само че ще би трябвало да спрем всичко, без което може. Например басейна - толкоз години е нямало басейн, в този момент го имаме. Но в случай че се стигне до обстановката да покриваме заема, би трябвало да се лишим от него. Ансамбъла - доста малко общини имат ансамбли, ще би трябвало и от него да се лишим към този момент. С някои от възнагражденията ще имаме проблем да ги осигурим. Но всичко в елементи ще бъде подложено на разбор след днешното съвещание.
Има ли риск за бюджет `2018, защото той е минал публично разискване, само че ще се наложи преправка и ново разискване, което значи да не се съблюдава законовият период за внасянето му?
Естествено, че има риск. Ако не се утвърди този заем, бюджетът би трябвало да се преразгледа и да се преработи. Това е доста огромно натоварване за една година - стопират ни се 3 000 000 лева Трябва да се направи нова разбивка по параграфи – къде какво се понижава.
Загубата на болшинство на ГЕРБ в Общински съвет ли е единствената причина да се стигне дотук?
Реално да. Може да се каже, че вотът е сменен. Анализът на изборните резултати демонстрира, че никой от съветниците на ГЕРБ, в случай че се беше кандидатирал независимо, нямаше да влезе в Общински съвет.
А за какво се стигна до отцепването?
Никой не е пристигнал при мен да каже от какво не е удовлетворен. Да потърсим допирни точки. Разбрах го в залата, когато се стигна до избор на ръководител на Общинския съвет от Българска социалистическа партия.
Сегашният ръководител на Общински съвет Димитър Кръстанов Ви посъветва да проведете диалози с ръководителите на групи за реализиране на консенсус с тях, какво стана?
Опитах и това. В публичните каузи не би трябвало да има страст. Аз съм подготвен с всеки да беседвам, стига да е ползотворно за нашата община. Проведохме диалог. Те сложиха някои условия. Тези, които са изпълними - желаеха информации, предоставихме им ги. Но не мога да приема някои условия, примерно не им харесвал еди-кой си от администрацията и би трябвало да бъде махнат. Такива условия не одобрявам.
Съветват Ви да говорите и с министъра на финансите, както е ставало три години поред при Вашия предходник госпожа Дора Янкова, когато са опрощавани три безлихвени заема по 3,5 млн. лева Приемате ли го?
Не го одобрявам заради простата причина, че в случай че има такава опция, тя ще важи за всички. Времената са други, хората са други. И това, което може да стане законово, се случва. Аз мога да приказвам с доста министри, само че цялата наша преписка е публична и обществена. И по този начин би трябвало да бъде съгласно мен. Съветът да върша подмолни сделки не е добър.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Смолян  В Смолян показват Провадия - Солницата като първия праисторически градски център в Европа В Смолян показват Провадия - Солницата като първия праисторически градски център в Европа  Около 100 служители на реда в Смолян ощетени със 115 хиляди лв. Около 100 служители на реда в Смолян ощетени със 115 хиляди лв.  Мартеници за европредседателството вършат дами с психологични разстройства Мартеници за европредседателството вършат дами с психологични разстройства  28-годишен влиза в пандиза след 21-вата си присъда 28-годишен влиза в пандиза след 21-вата си присъда  13 жилища и 4 детски градини от област Смолян със повишени равнища на радон 13 жилища и 4 детски градини от област Смолян със повишени равнища на радон Интервю Още Боян Петров пред Actualno.com: Пирин е украшение, което желаят да дадат на олигарсите (ВИДЕО)
Екип на Actualno.com съумя да поговори с огромния български алинея..
Кметът на Стара Загора: Гордея се с бизнеса, който има Стара Заго Зам.-кметът на Благоевград: В новия бюджет максимален е делът за о Васил Едрев: Община Айтос е финансово постоянна, благодаря на съве Хасан Азис: Готови сме с планове за над 600 млн. лева коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Фирмата с ремонта на НДК завоюва поръчка...
Фирмата „ Галчев Инженеринг “ ЕООД на Любомир и Марияна Галчеви, която ремонтира постройката на НДК за европредседателството ни,...
Българска социалистическа партия внася вота на съмнение сама, не била... 3 неща, които вършат щастливи двойки всеки... Пореден сигнал за бомба на летище София* Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, само че със... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Райски острови и изчезващи колоси (СНИМ...
Сейшелите са едно от тези кътчета, където човек може да прекара своята отмора измежду приказни пейзажи и плажове, и в същото време да зърн...
Дневен хороскоп за 12 януари Гледахте НА ЖИВО: Буря от митинги в София Туск на български: Няма по-достойни от вас... Елена Поптодорова срина Плевнелиев и Борис... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Валери Симеонов се закани, че Пирин е са...
Третото държавно управление на Бойко Борисов занапред почва да работи за развиване на зимния туризъм. Това разгласи вицепремиерът Валери Симеонов...
Страсбург осъди България поради македонска... Новините: Най-важното за деня, 11 януари Природозащитниците за проблема " Пирин ": Може... С министър-председател, който би могъл да...  www.expert.bg  Зърнопроизводителите в Генерал Тошево остават в подготвеност за митинги Зърнопроизводителите в Генерал Тошево ос...  Годишната инфлация през декември падна до 2,8% Годишната инфлация през декември падна д...  Депутатите дефинитивно одобриха антикорупционния закон Депутатите дефинитивно одобриха антикорупц...  1 съвет, който няма да ви хареса, само че ще избави кариерата ви 1 съвет, който няма да ви хареса, само че ще...  www.iwoman.bg  3 въпроса, които всяка бременна се пита 3 въпроса, които всяка бременна се пита  Венец от кайма с картофена плънка Венец от кайма с картофена плънка  Мегз: Криех от мъжете, че съм богата Мегз: Криех от мъжете, че съм богата  BBC хвали българското кисело мляко BBC хвали българското кисело мляко  http://www.sportlive.bg  Жената на Каранга проговори за Жената на Каранга проговори за " трансфер...  Само един състезател коства повече от 100 милиона евро Само един състезател коства повече от 100 благ...  Григор Димитров: Усещам, че съм направил решителната крачка Григор Димитров: Усещам, че съм направил...  Локомотив (Пловдив) няма нищо общо с професионален клуб Локомотив (Пловдив) няма нищо общо с про... Интервю Още Боян Петров пред Actualno.com: Пирин е украшение, което желаят да дадат на олигарсите (ВИДЕО)
Екип на Actualno.com съумя да поговори с огромния български алинея..
Кметът на Стара Загора: Гордея се с бизнеса, който има Стара Заго Зам.-кметът на Благоевград: В новия бюджет максимален е делът за о Васил Едрев: Община Айтос е финансово постоянна, благодаря на съве Хасан Азис: Готови сме с планове за над 600 млн. лева Нови Най-четени Най-коментирани Има действителна вяра за нова огромна коалиция в Германия... 29 0 Кметът на Смолян: Ако има законова опция за опрощаване на заеми,... 14 0 Зодиите при дамите, които ще останат в съзнанието на мъжете ЗАВИНАГИ... 43 0 Зърнопроизводителите в Генерал Тошево подготвени да блокират гранични пунк... 52 0 Евакуираха гарата в Нотингам поради пожар... 37 0 Райски острови и изчезващи колоси (СНИМКИ) 48974 0 Дневен хороскоп за 12 януари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР