Николай Кокинов, адвокат на арестувания шеф на Държавната агенция за

...
Николай Кокинов, адвокат на арестувания шеф на Държавната агенция за
Коментари Харесай

Адвокатът на шефа на ДАБЧ към Хекимян: Ако утре някой каже, че сте взели подкуп, следва ли да ви арестуват?

Николай Кокинов, юрист на задържания началник на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, разяснява в студиото на утринния блок на БТВ последните неща към случая.

" Петър Харалампиев не е добре, въпреки всичко е в ареста, а там не е положително място. Не е управлявал никаква група и не е направил никакви закононарушения, никой не е отговорен до доказване на противното. Обвиненията се базират на изказвания на някакви хора. Една дама декларира, че е виждала един или два пъти Харалампиев на едно коледно празненство, на което е съумяла да се снима с него, след което е поставила фотографията си на бюрото и примамвала клиентите си, парадирайки с познанството си с този човек. Другият е в трудово-правни връзки - секретаря му, и третият човек е сръбски жител, който, както сподели Харалампиев, се е срещал с него във връзка активността си като ръководител на на организацията. Другото обвиняване е, че през ноември 2017 година е получил рушвет 5000 лв. от лице на име Стойчев, който свидетелства против него, само че пари няма, не е разпитано лицето, които е дало тия пари. Не става става защо са дадени и изобщо дали са дадени. И третото обвиняване - въпросният Стойчев му е дал пет пъти по 350 евро, с цел да упражни Харалампиев въздействие върху заместника си, с цел да оформи някаква документи. Заместникът е трябвало да подпише удостоверения за български генезис, макар че не излиза наяве за какво Харалапмпиев не го е приключил самичък това ", сподели Кокинов.

" Всичко това са приказки, нито един лев не е открит, един човек не е споделил какви пари е дал, като се изключи този Стойчев. Чувам някакви простотии за биткойни, за не знам си какво. Провериха му два пъти дома, а той няма сейфове и така нататък Личен автомоби няма даже, има заем. Нямам визия каква му е връзката с Вътрешна македонска революционна организация. Знам, че е водач на една групировка " БГ патриоти ", която не знам в какви връзки е с Вътрешна македонска революционна организация, а и не ми е работа ", разяснява още юристът.

В един миг той се обърна към водещия в студиото с думите: " Г-н Хекимян, в случай че на следващия ден някой пристигна и каже, че сте взели рушвет предходната година, следва ли да ви арестуват, откакто няма никакви доказателства? Всичко е приказки на един заместител, а знаете, че всеки заместител мечтае да седне на столчето на началника си. Този Стойчев е брачен партньор на естрадна певица от Украйна. Имаме доказателства, че ден преди да е дал подкупа сякаш, е бил на гръцки остров със фамилията си, има и фотоси по какъв начин пие узо ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР