Николай Димитров информира по време на церемонията, че към настоящия

...
Николай Димитров информира по време на церемонията, че към настоящия
Коментари Харесай

Кметът на Несебър откри обновената и модернизирана детска градина „Слънце”

Николай Димитров осведоми по време на церемонията, че към сегашния миг се проектира уголемение и на ДГ „ Моряче “ в Несебър с още две групи

С вълнуваща празнична стратегия през днешния ден официално  бе открита обновената и осъвременена детска градина „ Слънце “ – Слънчев бряг. Преди формалното прерязване на лентата от кмета на Община Несебър Николай Димитров, сегашния шеф на просветителното заведение Весела Дойчева и дългогодишния някогашен шеф Руска Маринова, отец Арсений освети просветителното заведение.  

Весела Дойчева в прочувствено послание съобщи, че ДГ „ Слънце “  към този момент е един дребен детски парадайс, който посреща своите ученици с грижа, внимание, обич и висок професионализъм. Тя изрази своята признателност към кмета на общината и всички, които са работили за сполучливата реализация на плана.

Руска Маринова, шеф на просветителното заведение близо 30 години – от 1992г. - до 2020 година показа, че за нея през днешния ден е един специфичен и трогателен ден. Ден,   в който е изпълнена огромна нейна фантазия, към която тя се е стремяла в своята дълга педагогическа процедура. Маринова не пропусна да изрази благодарността си към кмета на Несебър Николай Димитров и екипа му, че тази нейна фантазия е реалност.

В словото си градоначалникът напомни, че общината от години организира предпочитана и поредна обществена политика, а обновлението и модернизирането на детските градини е почнало още през 2009 година ДГ „ Слънце “ е следващото просветително заведение, което е преобразено и разширено, тъй че да дава отговор на актуалните условия.  Кметът Николай Димитров осведоми, че към сегашния миг се проектира  уголемение на ДГ „ Моряче “ в Несебър с още две групи.  “Наша задача е да осигурим успокоение за родителите и условия, при които децата да се образоват, усъвършенстват и развиват като персони с високо самочувствие и убеденост в бъдещето. “- съобщи още кметът Николай Димитров.

ДГ „ Слънце “ бе разширена, като към съществуващата постройка се пристроиха пространства за нова детска и яслена група, систематичен кабинет,  музикален салон и битови пространства за личния състав. Проектиран е обособен вход за новите две групи. Реконструиран е и покривът на постройката.

Обновен е дворът на детската градина, където за потребностите на групите са построени четири нови детски площадки. Една от тях е интерактивна. Предназначена е за прилагане от всички групи. Образователното заведение има и нова ограда.

Осъщественото уголемение на ДГ „ Слънце “ – Слънчев бряг е заради  повишените потребности от по – огромна база на детската градина, а процесът е  обвързван с устойчивата наклонност за нарастване на популацията в общината. Капацитетът на просветителното заведение към този момент е 116 места.

За този  обект от образователната  инфраструктура Община Несебър  получи отчасти финансиране от Министерството на образованието и науката по план “Разширение на ДГ „ Слънце “ и реорганизация на покрива на съществуваща постройка в к.к. Слънчев бряг – запад, гр. Несебър, общ. Несебър “ и вложи средства от бюджета си.  

За ДГ „ Слънце “, както и за останалите общински заведения, локалната власт извършва своя обществен ангажимент грижата за децата да е на най-високо равнище.

Преди 2 години детска градина „ Слънце “ – Слънчев бряг отбелязва своя 50 – годишен празник. Образователното заведение отваря врати  на 6 декември през 1971 година и е едно от първите, на територията на община Несебър. То е ситуирано в западната част на к.к. „ Слънчев бряг “.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР