Николай Денков обикаля много международни форуми и представлява България и

...
Николай Денков обикаля много международни форуми и представлява България и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: МВнР трябва да си дойде в ПП-ДБ след ротацията

" Николай Денков обикаля доста интернационалните конгреси и съставлява България и би било редно да се случи. Няма нито една европейска страна, в която се съчетават постовете на министър председател и външен министър. Това са доста тежки постове. Няма по какъв начин един човек да ги съчетава. Трябва да се фокусираме върху нещата, които са значими ", счита Ананиев. 

 

Според него първичният план е бил след ротацията акад. Денков да бъде министър на образованието. " Когато се изготвяше програмата не се говореше за поста външен министър. Той би трябвало да отиде при ПП-ДБ. Това е огледалната цялостна ротация, когато Мария Габриел поеме поста на министър председател, външният министър би трябвало да бъде от ПП-ДБ. Няма потребност от трето лице, което да заеме поста ", сподели още националният представител.

По думите му е налице напрежение, само че може би е на друго място. И посочи, че е обвързвано с следствието към убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

 

" Има клуб, в който са ходили магистрати - не знаем какво са правили в него, не знаем кой ги е записвал, не знаем ходили ли са политици. Ако се окаже, че има магистрати, които са подвластни от някого - може ли измежду тях да има хора от Инспектората във Висш съдебен съвет, които вършат кадруването в цялата система. Иван Гешев ходил ли е в този клуб? Има доста въпроси, които би трябвало да зададем, с цел да може обществеността да получи информация ", добави депутатът.

 

По думите му има " тъмна страна, която е влияела на разнообразни процеси ". В този лист са включени магистрати, съдии, може би политици. Те би трябвало да бъдат изслушани във краткотрайната комисия, която създадохме ", уточни Ананиев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР