Говорейки на конференция, посветена на задълбочаващата се демографска криза, главата

...
Говорейки на конференция, посветена на задълбочаващата се демографска криза, главата
Коментари Харесай

Папа Франциск: Правителствата трябва да приложат спешни мерки, за...

Говорейки на конференция, отдадена на задълбочаващата се демографска рецесия, главата на Римокатолическата черква означи, че броят раждания е първият знак „ за вярата на хората “ и Европа от ден на ден се трансформира „ в остарял, изтощен и отказал се континент “.

 

„ Спешно са нужни ефикасни политики, смели, твърди и дълготрайни решения. Има потребност от засилен ангажимент от всички държавни управления, тъй че по-младите генерации да бъдат сложени на позиция, с цел да осъществен своите законни фантазии “, акцентира духовният водач.

Коефициентът на раждаемост в Европа през последното десетилетие се задържа на към 1,5 раждания на жена. Това е над ниските равнища, следени в Източна Азия, само че надалеч под 2,1, нужни за поддържане на равнищата на популацията.

 

„ Има факт, който ми беше котел от учител по демография. Сега вложенията, които дават най-хубава възвръщаемост, са в оръжейните фабрики и в контрацептивите. Едното разрушава живота, а другото го предотвратява. Що за бъдеще имаме? Грозно е “, сподели още Светият отец.

 

В Италия предходната година коефициентът на раждаемост е паднал до рекордно ниски нива след 15 следващи години спад, осведоми през март националният статистически институт на страната. Няколко държавни управления поред до момента не бяха способни да извърнат наклонността, макар непрекъснатите обещания.

 

„ Домовете се пълнят с предмети и се изпразват от деца, трансформирайки се в доста тъжни места. Няма дефицит на кучета, котки. Такива не липсват. Има липса на деца “, сигнализира папата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР