Подобен бил отговорът на същия въпрос и в приложението на

...
Подобен бил отговорът на същия въпрос и в приложението на
Коментари Харесай

Изкуствен интелект: Стамболов и Левски искат смъртна присъда за д...

Подобен бил отговорът на същия въпрос и в приложението на BgGPT - първият езиков модел от последно потомство на български език. 

 

ИИ напомнил, че отговорът на Левски и Стамболов е въз основата на вероятността да вземат сходно решение:  съгласно Устава на БРЦК, писан от Дякона и законодателството по време на ръководството на Стефан Стамболов, да вземем за пример.

 

Наша инспекция на Устава на БРЦК – Устав, наредби, обети, демонстрира следното.

 

НАРЕДА НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД

Написано от Васил Левски

 

Наказателен закон

 

1.   Ако някой, бил Войвода, бил член на комитета, бил вънкашен, бил кой бил, дръзне да издаде нещо на неприятеля ни, ще се накаже със гибел.

 

На 7 март 2022 година, три дни след отбелязването на 3 март като народен празник на България, обвързван с Освобождението ни от османско робство, Русия ни разгласи за неприятелска страна. От тази дата насетне прегръщането и шерването на каквато й да било информация с представители на страната, оповестила ни за противник, се смята за тежко закононарушение. Наказва се със гибел, съгласно Левски.

 

2.   Ако някой от авторитетните българи, или Войвода, корумпиран от непознато държавно управление или от друго частно лице, изиска да ни пречи на работите под какъвто метод и да било, подобен ще се смята за противник и ще се санкционира със гибел.

 

Повечето от уредниците и водачите на така наречен шествие „ Безсмъртния полк България “ са се сложили в услужа на непозната страна, в тази ситуация на Русия, която ни е определила като неприятели. Такива се санкционират със … Вместо даже неодобрение на самозабравилите се питинисти, получаваме сърдечен привет от президента Румен Радев към въпросните лица.

 

3. Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система,Демократска република “ и сформира партии за деспотско-тиранска или конституционна (в смисъл конституционни монархия) система, то и таквизи ще се смятат за неприятели на Отечеството ни и ще се санкционират със гибел.

 

4. Ако някой не признае Централния революционен български комитет и изиска да се опита без да пита да по дигне протест, то за пръв път ще му се каже, само че в случай че и то не помогне, ще се накаже със гибел.

 

5. Ако някой от членовете на тайната полиция се откаже да извърши по заповедта на комитета някое си наказване, ще се накаже със гибел.

 

6 Ако някой в пиене изкаже нещо от тайната, за пръв път ще му се подсети, повтором ще се в профил от работата ни.

Всички събори на русофилите в България са белязани от шумни лозунги и нерядко корист с алкохол.

 

7. Ако някой от служащите, като ръководителят и други, изиска да злоупотреби със служебната власт, за пръв път ще се лиши от служба; повтором ще се извади напълно, като по-напред да подпише за грешката си и да я сервира документално на комитета-ако и по този начин не извърши, ще се накаже със гибел.

 

Колко пъти служебни лица у нас, политици на заплата, плащана от жителите, злоупотребяват със служебното си състояние и очевидно пропагандират в поддръжка на властта на Русия, която ни е оповестила за неприятелска страна. Отново Дякона е споделил с какво би трябвало да се санкционират тези хора. Преди него същото пишие Раковски.

 

8. Ако някой от членовете на тайната поща или различен някой дръзне да отвори или унищожи някое писмо ще се накаже със гибел.

 

9. Ако някой от касиерите издава за нещо пари без знанието на комитета, или дръзне да вземе и усвои и най – дребна част от поверените му пари ще се накаже със гибел.

 

Няма потребност от коментар.

 

Да погледнем и към Стамболов…

 

През 1891 година е сложено началото на Пловдивския панаир. Премиер тогава е Стефан Стамболов,  концепцията за интернационалното ревю е негова. Целта му е да подтиква младата промишленост на България и нейното селско стопанство, да сътвори интернационалните връзки на българските производители, да покаже на популацията,, че бъдещето на България е към Европа и света.

 

Ето какво написа Стамболов във вестник „ Свобода “ на 19 ноември 1886 година:

„ Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо разбиране, че наший народ трябваше да чака доб­ро от Русия; само че от 6 септемврий предходната година всеки разбра, до каква степен тя е била откровено (разположена) в благопожеланията си по отношение на нашата страна.

От този популярен ден 6 септемврий се вижда непрекъснато, че политиката на съветското правителс­тво е устремена срещу нашата самостоятелност и автономия “

И още: „ Грубите връзки на съветския делегат спря­мо нашето държавно управление, неговото незачитанье на законите в страната, приготовлението на бунто­ве чрез подкупничества и още други гнусни работи на този господин, накара всеки един чес­тен и съзнателен человек да изгуби всяка благосклонност към „ настойничката “ и да са позамисли върху ней­ните благопожелания за наший народ. Настана ве­че решителний час за нашите ръководящи елемен­ти, нашата интелигенция да покаже пред света до­колко наший народ е заслужен за свободен индивиду­ален живот. “.

 

През 1886 година Русия къса дипломатически връзки с България. Тогава нашата освободителка замисля окупация на България. Спират я предизвестията на другите велики сили като Англия и Франция. Но Стамболов и българската армия се готвят за отпор на експанзията, която се очаквало да стартира от Варна.

Чак 10 години по-късно дипломатическите връзки сред България и Русия се възвръщат.

 

Днес Пловдивският панаир е благосъстоятелност на предприемача Георги Гергов – почетен консул на Русия в Пловдив. Посланичката на Москва у нас Елеонора Митрофанова го назовава „ максимален и същински другар на Русия “, срещат се, прегръщат се, снимат се, веят съветски знамена…

 

Какво би споделил Стамболов, един от великите български управници, за тази гореща дружба? Чувал ли е Гергов изобщо за Стамболов, за неговите заслуги за построяването на нова България?

 

Захарий Стоянов: „ Тъжни времена прекарва през днешния ден нашето родно място България. Като оставим настрани сестра Сърбия, Священний троен съюз, в който участвуват тримата императори и който има за цел да варди да не се пролива капка човешка кръв – всеки почтен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни противник през днешния ден е формалната Русия ".

 

Георги Раковски: „ Руското държавно управление, кое до момента лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, през днешния ден към този момент открива булото си и очевидно демонстрира убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши благото ни родно място България и да уникакви нашата националност, самото нам скъпоценно и свято наследие! “

 

Без коментар са горчивите думи на тези почтени българи, дали всичко от себе си, а множеството и живота си, с цел да я има през днешния ден свободна България.

 

Кои се кланят и до през днешния ден на Русия, без ни минимум да усещат жалост към избивания от съветската войска украински народ? Без да продумат за диктаторския режим на Путин, претворяващ в живота на руснаците позабравения сталински модел на репресии.

 

ИИ дава съответен отговор и изброява над 20 имена на сегашни и някогашни политици, президенти, партийни водачи и други

 

Не ги публикуваме, тъй като отговорите на Изкуствени разсъдък към момента са под изискване. В дадения случай обаче бяха извънредно точни, изключително във връзка с лицата, които предават ползите на България на Москва.

 

Добрата вест е, че все българин, включително възпитаници и студенти, могат да ги научат, в случай че пожелаят.

 

Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР