Николай Денков даде изявление след заседанието на Националния контратерористичен център.Във

...
Николай Денков даде изявление след заседанието на Националния контратерористичен център.Във
Коментари Харесай

Денков: Изготвен е доклад, който контролира цялата антитерористична дейност

Николай Денков даде изказване след съвещанието на Националния контратерористичен център.

" Във връзка със стартиралите бойни дейности сред Израел и палестинските територии до този миг са извършени две съвещания на Националния контратерористичен център, койизготвен отчет, изпратен към министъра на вътрешните работи, който управлява цялата антитерористична дейностто се намира под координацията на ДАНС. На база на тези две съвещания е  на територията на страната ", заяви министър председателят.

В отчета се установи следното - във връзка с общите закани от терористична активност в България - няма нараснал риск и равнището остава най-ниско, трето равнище, което значи, по думите на премиера, че би трябвало да се внимава.

" По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал риск, като - летища, гари, синагоги, както и туристи от страната Израел - там е нараснало равнището на риск на внимание, жълто равнище и надлежно са подхванати ограничения от институции, тъй че да бъдат понижени заплахите от терористични актове ", добави още Денков.

Относно всички останали институции, равнището остава най-ниското допустимо - зелено, тъй че там няма нараснал риск, съобщи министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР