Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и
Коментари Харесай

Главчев дава проекта за частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “. От държавната пресслужба осведомят, че сигналът ще бъде импортиран, с цел да се направи цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение. Решението на министър-председателя е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана. Служебният кабинет първо утвърди основаването на частната болница, а по-късно анулира решението си. Днес от НЗОК потвърдиха, че са дали две позитивни мнения.
Първото позитивно мнение за МБАЛ “Мама и аз ” е от 01 февруари 2023 година Документът е подписан от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова. На 27 ноември 2023 година НЗОК изпраща до Mинистерството на опазването на здравето второ позитивно мнение за бъдещото лечебно заведение, което е подписано от шефа господин Станимир Михайлов.
Според президента Румен Радев кабинетът " Главчев " вместо да придвижи напред плана за Национална детска болница, " способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода ". Вицепрезидентът Илияна Йотова също изрази своите запаси, а от фондация " Даная " се заканиха, че ще съдят страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР