Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър

...
Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър
Коментари Харесай

Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024

Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, снимани в Несебър и Созопол, показват грижата, която се поставя целогодишно за опазването крайбрежието

" Днес е нашето на следващия ден! Затова би трябвало да пазим българските плажове! ". Това е главното обръщение във видео, което Асоциация на концесионерите на морски плажове в България популяризира преди началото на дейния летен туристически сезон 2024. Кадрите са от морски плажове по Южното Черноморие, снимани в общините Несебър и Созопол, демонстриращи грижата, която концесионерите реализират целогодишно за опазването на българското крайбрежие.

„ През зимата издигаме защитни валове от пясъка, с цел да опазим плажовете “, се споделя в посланието. „ Депонирането на пясъка е обичайната защитна мярка, която спомага за опазването на целостта на плажната линия, както и предотвратяване на брега от наводнения през зимните месеци “, споделя Кирил Спасов, от Асоциацията и добавя, че това е сполучлива процедура в доста страни като Испания, Франция, Съединени американски щати, Австралия, Англия, Израел, Мексико.

Във видеото са включени и локациите Емине, Алепу и Източните скатове на Стара планина, които показват дребна част от естествените дадености на Черноморското ни крайбрежие, което би трябвало да пазим, почитаме и популяризираме дейно и сполучливо. 



От Асоциация на концесионерите на морски плажове напомнят, че едно от главните провокации пред сполучливото протичане на летен туристически сезон 2024 е признатата Наредба за водноспасителна активност и обезопасяване на водните площи и басейните за публично прилагане. Водещите проблеми, които условията в нормативния документ основават, са свързани с новите разпореждания, регламентиращи здравното обезпечаване на водноспасителната дейност и забележителното нарастване на броя медицински звена.

Не толкоз сериозното оскъпяване на дейността (увеличението на разноските за здравното обезпечаване надвишава неведнъж приходите и опциите на по-малките плажове), а неналичието на медицински фрагменти.

Дори при до момента действащите условия за кадрово застраховане на здравното обезпечаване на водноспасителната дейност имаше редица компликации с обезпечаването на квалифицирани медицински фрагменти. При актуалното увеличение на бройките, с които би трябвало да се усилят екипите по плажовете, става невероятно да бъдат изпълнени условията на Наредбата, се споделя в позиция на Асоциация на концесионерите на морски плажове, изпратена до министъра на туризма.

Медицински фрагменти със специалности и квалификации в региона на незабавната здравна помощ липсват в цялата страна. Министърът на туризма Евтим Милошев бе детайлно осведомен с този проблем и концесионерите чакат последващите дейности на отрасловите институции, които да решат тази нормативно основана рецесия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР