Никола Цолов се класира на 17-та позиция в своята първа

...
Никола Цолов се класира на 17-та позиция в своята първа
Коментари Харесай

Никола Цолов се класира 17-ти в първата си квалификация във Формула 3

Никола Цолов се класира на 17-та позиция в своята първа подготовка във Формула 3 на пистата „ Сахир “ в Бахрейн.

Българският лъв действително направи единствено едно същинска бърза обиколка в хода на 30-минутната сесия за място. Тя пристигна в самия завършек на времето, когато той употребява своя съотборник в АРТ Гран При Грегоар Соси за маркер.

Това разреши на българина да реализира време от 1:47.593, което му бе задоволително за 17-та позиция. Цолов бе с едвам 0.538 секунди по-бавен от спечелилия в квалификацията Грабриеле Мини от екипа на Хайтек. Соси приключи сесията на трето място, на единствено 0.111 зад Мини, а другият съотборник на Цолов в АРТ Гран При - Кейлън Фредерик се класира шести, на 0.228 от спечелилия в квалификацията.

Регламентът във Формула 3 е подобен, че Никола Цолов ще стартира и двете надпревари в Бахрейн от позицията, която си заслужи с класирането в квалификацията през днешния ден. Така българинът ще има шанса да потегли от чистата страна на стартовата решетка и в двете съревнования.

Първата от тях ще бъде на следващия ден в 11:15 часа българско време и ще бъде с дължина от 20 обиколки. Втората ще бъде в неделя в 10:50 часа, като тя ще бъде с три тура по-дълга по отношение на съботната. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР