Никола Тесла, известният изобретател и визионер, придава голямо значение на

...
Никола Тесла, известният изобретател и визионер, придава голямо значение на
Коментари Харесай

Значението на числото 369 според Никола Тесла

Никола Тесла, известният откривател и визионер, придава огромно значение на цифрата 369 през целия си живот. Той има вяра, че разбирането на този дигитален модел може да отключи тайните на Вселената.

Очарованието на Тесла с 3, 6 и 9 произтича от тяхното повтарящо се наличие в разнообразни естествени феномени. Известно е, че той сподели: „ Ако знаехте единствено великолепието на 3, 6 и 9, тогава щяхте да имате ключа към Вселената. “ За да се задълбочим в това, дано проучим по какъв начин Тесла е възприел всяко от тези цифри:

Номер 3: Символ на хармонията

Тесла преглежда 3 като главно число, представляващо естетика и баланс. Той следи разпространяването му в естествения свят, като трите съществени цвята, трите измерения на пространството и триадната конструкция в доста аспекти на живота.

Номер 6: Символ на съвършенството

За Тесла 6 е знак на съвършенство и комплектност. Той видя повтарящото се наличие на 6 в разнообразни феномени, от шестоъгълни модели в природата до шестте лица на куб. Това число съгласно него играе решаваща роля за симетрията и салдото на Вселената.

Номер 9: Мистично и трансцендентно

 Числото 369 Никола Тесла

Тесла приписва мистични свойства на цифрата 9. Той го счита за трансцендентно число, което има извънредно значение. В работата си той постоянно се концентрира върху повтарящата се и циклична природа на 9, виждайки го като ключ към разбирането на тайните на Вселената.

Според нетрадиционните теории на Тесла смисъла на тези цифри се простира оттатък елементарните математически правила. Той вярваше, че посредством схващане на присъщото значение на 3, 6 и 9, човек може да отключи ключа към универсалната сила и резонанс.

Манията на Тесла по тези цифри надвиши теорията; той ги ползва в работата си, като твърди, че Ако желаете да откриете тайните на Вселената, мислете от позиция на сила, периодичност и осцилация. Говори се, че Wardenclyffe Tower на Tesla, план, предопределен за безжично предаване на сила, е планиран с акцент върху тези цифри.

Въпреки мистичната аура към вярванията на Тесла, неговият принос към науката и технологиите остава неоспорим. Независимо дали някой се причислява към метафизичните аспекти на неговото обаяние с 3, 6 и 9, не може да се отхвърли трайното влияние на новаторското мислене на Тесла върху нашето схващане за физическия свят.

Значението на цифрата 369 съгласно Тесла, по този метод надвишава елементарната математика, предлагайки взор към неговата визионерска и нетрадиционна позиция за Вселената.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР