Никола ГригоровОтмина поредният социалистически събор на Бузлуджа, а той е

...
Никола ГригоровОтмина поредният социалистически събор на Бузлуджа, а той е
Коментари Харесай

Заветите на Дядото или защо БСП/БКП се гаврят с името и делото на Димитър Благоев

Никола Григоров

Отмина следващият социалистически събор на Бузлуджа, а той е мотив да се напомни, че днешните български социалисти-комунисти нямат нищо общо с Димитър Благоев и основаната от него партия. Още преди век Дядото прелестно е прозрял и безрезервно е разобличавал гробарската роля на Русия по отношение на България, по отношение на българите, по отношение на българщината въобще и по отношение на българските национални ползи!

Ето няколко очевадни цитата за това,

от наследството на Благоев:

1. „....освобождението на Северна и Южна България не беше в действителност плод на " освободителната задача " на съветския царизъм, а плод на неговата завоевателна политика и на противодействието на другите европейски сили. Ако да нямаше последното, несъмнено " освобождението " щеше да свърши с покоряването на двете елементи под съветския абсолютизъм! “ (Димитър Благоев Принос към историята на социализма в България/ПКИСБ/1949, стр. 83).
2. Очевидно стана, че Русия искаше да направи от България една съветска провинция… “,
(пак там, стр.105).
„ …Борбата на русофобите срещу русофилите в действителност взема темперамент на битка за опазване националната автономия от посяганията на Русия и на нейните другари вътре в страната, които действаха посредством военни съзаклятия, въоръжени чети и убийства, устроени с съветско злато “, (Пак там, стр. 106).

3. „ …Русия беше тая, която се разгласи срещу съединението на Южна и Северна България. А когато Съединението, все пак, беше осъществено, Русия освен одобряваше, само че и насърчаваше Сърбия да разгласи война срещу България “, (Работнически вестник, 18 март 1913 година).

4. „ Ето за какво, Русия през днешния ден, за огромна изненада и оскърбление на българските патриоти, не допуща България да излезе на Мраморно море, лишава и Силистра, и предизвиква гърците и сърбите да откъснат колкото се може повече от тялото на „ Велика България “…. “, (Работнически вестник, 25 април 1913 година).

5. „ В същото време, когато Русия успокояваше Данев върху желанията на Румъния, тя инспирираше и приготвяше разбойническия румънски поход срещу България … “, (Работнически вестник, 26 септември 1913 година).

6. „ А жалките русофилски подметки, демаскирани са принудени да излязат и се покажат пред света в същинския си лик…. “, (Работнически вестник, 21 юли 1915 година).

7. „ Русия беше и е и през днешния ден съдбоносен зложелател на една мощна и самостоятелна България…. “, (Работнически вестник,19 ноември1915 г.).

Тези няколко образеца са задоволително ясни и безапелационни да ни подскажат, че Димитър Благоев и неговата партия

прелестно са знаели:

1. Че Русия е безжалостен зложелател на България и българите.
2. Че на Русия въобще не може да и се има вяра.
3. Че Русия желае да направи България съветска губерния.
4. Че Русия постоянно е подкрепяла най яростните врагове на България и българския народ.
Дядото и неговата партия непрекъснато са се опитвали да покажат същинския лик на българомразката Русия.

А днешната псевдо социалистическа партия Българска комунистическа партия –БСП е посветила цялата си активност в слугуване на Русия и Путин и е най-ожесточения зложелател на българщината в цялата ни история. За това днешните червени приятели, които се кичат с името на Благоев нямат нищо общо с него, партията му и идеалите, които са изповядвали.

По най-циничен метод употребяват облика и делото на Дядото за маскиране на своята съветска подривна активност против България. Русия постоянно е била техния идол и тяхната същинска Родина. Честванията на другарите на Корнелия Нинова не би трябвало да бъдат на връх Бузлуджа, а на някой от старите съветско-болшевишки лагери като Белене, Слънчев бряг или някой различен комунистически затворнически лагер с по огромни поляни.
Могат да честват и на лобното място на избития български политически хайлайф на първи февруари1945 година в София. Та нали по-късно варварско кръвопролитие другарката Цола Драгойчева спала извънредно добре.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР