Никога в своята история дружеството Сортови семена - Елит ЕАД

...
Никога в своята история дружеството Сортови семена - Елит ЕАД
Коментари Харесай

Директорът на Сортови семена - Елит: Не се чувствам виновна за нищо

" Никога в своята история сдружението " Сортови семена - Елит " ЕАД не се е занимавало с изкупуване на стокова продукция, тъй че ние нямаме опит в тази активност ", това сподели изпълнителният шеф на сдружението Росица Въчева пред bTV.

Тя съобщи, че не се усеща отговорна за нищо.

И добави, че е схванала от медиите за това, че от Министерски съвет желаят да възложат на " Сортови семена - Елит " закупуване на нужното количество зърно за облекчаване на продоволствените цели, като ще усили капитала с 1,1 милиарда лева

Вчера министърът на земеделието Иван Иванов упрекна управлението на държавното сдружение в бойкот и политически обвързаности с ГЕРБ.

„ Ако желае принципалът, аз незабавно напущам, само че не се усещам отговорна. Тези обвинявания, които насочиха към нас, просто са безпочвени. Исках да им оказа помощ “, изясни Въчева.

Тя изясни, че „ Сортови Семена – Елит “ има 60-годишна история и в никакъв случай не са се занимавали с сходни неща, а главната индустриална активност е в Кнежа.

„ В София в борда сме трима – аз работя от 20 година в сдружението, другите две дами са назначени по времето на ГЕРБ. Те пожелаха да подадат оставки, тъй като не желаят да поемат такава отговорност. В Кнежа работят 5 души, като се наемат и сезонни служащи на цивилен контракти. Т.е. ние сме 8 души “, изясни Въчева.

Изп. шеф на сдружението изясни, че принципалът в лицето на Министерски съвет, е желал всичко да се случи доста бързо:

„ Желанието им е бързо да стане това заради тази конюнктура, в която се намираме всички - цялата страна. Но аз им споделих, че това изисква софтуерно време, тъй като има юридически процедури, които би трябвало да се случат преди изобщо да се тръгне да се подписват контракти за изкупуване, контракти с борсата и по този начин нататък. Зададох въпроса чисто софтуерно, тъй като моите терзания като началник и човек, който бордът би трябвало да го оторизира, да слага автограф и за такива огромни суми - терзанието беше, че фактически на сдружението ще трябват счетоводен и юридически екип, тъй като това са контракти с борсовите медиатори, контракти със Софийската стокова борса “, сподели още Въчева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР