Никога не сме харесвали, когато трябва да използваме твърде много

...
Никога не сме харесвали, когато трябва да използваме твърде много
Коментари Харесай

Mercedes C-Class - свободата, която толкова ценим

Никога не сме харесвали, когато би трябвало да използваме прекалено много уводни думи за дадена кола. Каква е, от кое място произлиза, за какво наподобява по този начин, към кого се цели, за какво се споделя по този начин. Обикновено това се постанова, когато моделът е чужд на пазара, което пък автоматизирано значи, че е и необоснован. Такива коли нормално би трябвало занапред да засвидетелстват почитание и да покажат, че в действителност заслужават нашето внимание.

Този път няма да приказваме за подобен автомобил, тъй като Mercedes C-Class е нещо, с което всички сме добре осведомени. И има за какво. Мнозина към момента настръхват при споменаването на паметния Mercedes 190, който се счита за един от най-добре съединените и здрави коли в историята.

Същият до ден-днешен продължава да се движи по улиците и е значимо да го споменем, тъй като точно той дава началото на модела, прочут през днешния ден като C-Class - компактният седан на Mercedes, който към този момент е цялостен с технологии, а дизайнът му го приближава естетически до лимузината S-Class. Харесваме това, няма да крием.
 Снимка 618947

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: C300 4MATIC Работен размер: 1999 куб. см. Мощност: 258 + 20к.с. Въртящ миг: 400 Нм Ускорение: 6.0 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 250 км/ч Среден разход: 7.9 л/100 км Трансмисия: 9-степенна автоматична Базова цена: 94 200 лева.
В Mercedes постоянно са се стремили да реализират една обща линия на моделите си, само че считаме, че с настоящия си дизайнерски език са го постигнали в оптималната степен, най-малко що се касае до класическата поредност - C-Class, E-Class, S-Class.

На нас персонално от време на време ни е мъчно да разпознаем в бързината кой тъкмо модел гледаме. Което е добре, тъй като значи, че получаваме подобен жанр и чувство на по-ниска цена, отговаряща на нашите потребности и стандарт на живот.

ХОМОГЕННОСТ

В тази връзка последният C-Class, който карахме, има равномерен и еднороден екстериорен дизайн, без нищо смело, натрапчиво и ексцентрично. Точно както би трябвало да наподобява всеки Mercedes, биха споделили някои.

Ако може да има такова съпоставяне въобще, интериорът е много по-смел от външния тип, тъй като там откриваме съвсем изчезнали физически бутони, доста лакирани повърхности, нападателен трилъчев волан и блестящо амбиентно осветяване, което може да се настрои съгласно точните ни предпочитания.
 Снимка 618950

Трудно ни е да разберем за какво някой не би се задоволил с авансово заложените цветове, само че C-Class предлага опция сами да подберем точния колорит на LED осветлението, силата на осветеност, както и дали да има резултати или не. За по-консервативните като нас има и алтернатива за цялостно изключване.

Колкото до изчезналите бутони, признаваме, че по този метод всеки авто интериор наподобява по-напредничав, съвременен и изчистен, само че избираме за някои от главните функционалности, като увеличаване на звука, отопление на седалките, а за какво не и температурата в купето, въпреки всичко да има типичен контролери.
 Снимка 618957

Голямата разлика в интериора по отношение на предходното потомство на C-Class е разположението на екрана, който към този момент е ниско долу на централната подпора. Работата с него е доста комфортна, менютата са красиви и интуитивни и не се постанова да се пресягаш, с цел да го достигнеш.

При потребление на навигацията погледът на водача се отклонява малко повече от нужното, само че поради това, че тя се изобразява и на цифровото табло зад кормилото, това надали е чак подобен проблем.

Всичко в интериора, което не е лъскаво, алуминиево или светещо, е тапицирано в извънредно приятна на досег кожа, която ни кара да се чувствате като в... Mercedes.
 Снимка 618953

300

Няма да крещим " Това е Спарта! ", както направи героят на Джерард Бътлър във кино лентата " 300 ", само че ще кажем, че C300 е по-добър избор от C200.

За разлика от по-евтиния вид, тук моторът е 2.0-литров, а мощността му доближава 258 к.с. Освен това има и 4MATIC система за двойно задвижване на колелата, както и мека хибридна технология, която прибавя 20 к.с. при потребност.

Резултатът от всичко това е решително, само че умерено ускоряване във всеки един миг, без нищо натрапчиво и без упоритости за прекомерна настъпателност на пътя.
 Снимка 618949

Осветлението и резултатите радват окото и сетивата, само че истината е, че всеки автомобил би трябвало да предлага доста повече от това и C-Class го прави по незабелязан метод. Това за нас е магията на всеки Mercedes - сядаш, потегляш и нещата просто се случват, без особена потребност от нашата намеса. Без да има потребност от дълго ровене в менюта, изключване на досадни асистенти, конфигурация на хиляди режими и така нататък
 Снимка 618956

Тестовият автомобил беше част от серията C300, което е нещо като приблизително равнище в гамата на C-Class. Според нас това е златната среда и един от най-подходящите избори на мотор за това купе.

Под капака е инсталиран същият 2.0-литров, 4-цилиндров турбо бензинов мотор, който се инсталира и в C200, само че тук мощността му доближава 258 к.с., които вършат представянето му не просто съответно, само че и завладяващо.
 Снимка 618945

Може да: е сдържан и забавен Не може да: предложи аналогови бутони Липсва му: 6-цилиндров мотор
Хубавото в тази ситуация е, че имаме задоволителен ресурс от мощ за всичко, от което имаме потребност - включително и за развлечение, без обаче тя да натоварва, да ни напряга врата или да стряска пасажерите ни. Същото важи и за спирачките, които са мощни, само че доста уравновесени.

Тази зрялост в C300 изключително ни подхожда и разбираме този автомобил като съвършена композиция от градска динамичност и магистрална скорост.

Разбира се, когато избрахме режима " Sport " всичко стана две хрумвания по-изнервено, кормилото стана по-твърд и пряк, а 9-степенната скоростна кутия стартира да задържа всяка предавка до по-високи обороти.

Дори тогава обаче C300 4MATIC не е от колите, които ни трансформират в хулигани на пътя, а по-скоро ни демонстрира, че има какво да ни предложи за тези редки моменти, в които ни се кара по-дръзко.
 Снимка 618942
Mercedes C300 4MATIC е превъзходен автомобил за всеки ден и за съвсем всяка обстановка. Той е внушителен, задоволително огромен за цяло семейство и има задоволително огромен багажник за всички куфари и сакове, от които бихме имали потребност.

Пък и за разлика от Mercedes 190, при новият C-Class разликата с огромните батковци E-Class и S-Class е доста дребна. Чисто субективно - като чувство и хармония. А това е добра договорка.
 Снимка 618946

Колкото до цената, можем да кажем, че коства колкото една електричка от друга марка. Разликата е, че тук при действителен разход от 7 л/100 км извънградско, можем да стигнем от София до Загреб, без да стопираме. А не беше ли точно свободата главният плюс на това да притежаваш автомобил...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР