Никога не сме били по-близо до решение на спора с

...
Никога не сме били по-близо до решение на спора с
Коментари Харесай

Заев за името: Никога не сме били по-близо, до дни очаквам да има крачка напред

Никога не сме били по-близо до решение на разногласието с Гърция, а другарството сред двата народа в никакъв случай не е било по-голямо. Името на Македония и идентичността са предпазени. Ще има референдум, жителите ще имат последната дума на референдума, съобщи македонският министър председател Зоран Заев пред постройката на държавното управление, където през днешния ден с министрите дадоха доклад за едногодишната си работа, оповестяват македонските медии.

Заев съобщи, че към момента няма финален контракт с Гърция за името на Македония, контрактувани са правила и се работи по правно-формалния аспект на контракта. Той разгласи, че тези дни ще беседва с гръцкия министър председател Алексис Ципрас и чака тогава да бъде направена крачка напред, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Следва диалог сред мене и Ципрас - през днешния ден, на следващия ден, до петък, на който чакам да създадем крачка напред. Щом имаме информация, ще я споделим с обществеността ", сподели Заев.

Той не разяснява дали към момента на масата са предложенията Северна Македония и Илинденска Македония. " Не бих коментирал дадени избрания за името, тъй като сме във финалната фаза на решаването ", сподели Заев.

По отношение на забележките на президента Георге Иванов министър председателят сподели, че президентът е бил в детайли осведомен на лидерската среща. Днес външният министър Никола Димитров ще изиска среща с президента Иванов, с цел да го осведоми за всички продробности, за които е разговаряно в Брюксел.

След срещата с Ципрас президентът и всички институции още веднъж ще бъдат осведомени за хода на диалозите, добави Заев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР