„Никога не съм се занимавал с политика. Политиката винаги ме

...
„Никога не съм се занимавал с политика. Политиката винаги ме
Коментари Харесай

Бивш главсек на МВР: Политиците няма да разрешат МВР да бъде силно, защото не обичат да им гледат в канчетата

„ Никога не съм се занимавал с политика. Политиката постоянно ме е отвръщавала. Имах комфорта да работя независимо и самичък да си взимам решенията “, изясни в допълнение някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

В коментар за полицейското принуждение на митингите от 10 юли Георгиев изясни: „ Това, което се вижда, е ужасно. Знаете ли какъв брой страни има една монета - три. Ако погледнем от гледната точка на самостоятелната страна – едните са жертвите на тези грозни действия, другите са причинителите. Ако се опитаме да разбираем дейностите на служителите на реда, най-лесно е да ги оплюем и заклеймим. Нещата са много по-сериозни. Полицаят няма право на неточности. Много е елементарно да теоретизираме. Когато тези момчета и девойки бяха подложени на дълга експанзия - палени, бутани, плюти. Опитвам се да намеря нещо, с което да ги оправдая. Трудно е, само че би трябвало да се знае, че има и такава позиция.”

Според него обаче е неуместно някой върховен управителен чиновник да издаде такава заповед. „ Най-вероятно става въпрос за професионална неопитност, липса на подготовка, на изисканост на характера. Комбинацията с другите фактори, очевидно е довела до срив в съзнанието на полицаите”, счита той.

„ Доколкото разбирам против тях са повдигнати обвинявания и евентуално ориста им като служители на реда е предрешена”, добави Георгиев по отношение на наказването на служителите на реда.

Той разяснява и предстоящата мигрантската вълна от Афганистан. Неговото мнение е, че България може да помогне на хората, които са работили в и с нашето посолство, с нашия контингент.

„ Бежанците от Афганистан са доста разнообразни. Не споделям положителни или неприятни. Културата и методът им на живот. Това са хора, които водят война от 500 години. Фактът, че не могат да бъдат победени, асимилирани и интегрирани от западната просвета, че и от съветската, значи, че в действителност са доста различни”, добави Калин Георгиев.

По думите му на Афганистан не може да се гледа като на една цялостна страна. „ Тя води война от 500 години. Това е страна с доста необикновен конгломерат от разнообразни етноси, нации, езици и племена”, сподели още някогашният главсек на Министерство на вътрешните работи.

Според него казусът с миграцията не може да бъде решен с военно-полицейски ограничения. „ Останах с усещане, че ние надали не се готвим за война. Казва се какъв брой военни и единици техника е изпратена. Оградата не може да спре бежанците”, безапелационен е Георгиев, който счита, че рецесията се взема решение с договаряния, дипломация и пари.

Дали бежанската рецесия се употребява за политически цели, той сподели: „ Като виждам дивотията в страната, всичко се употребява за политически цели. Може би в тази уродлива, нападателна форма не е било чак така”, посочи Калин Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР