„Никога не съм планувал да влизам в политиката. Един ден

...
„Никога не съм планувал да влизам в политиката. Един ден
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Няма да има шоково поскъпване на тока след падането на мораториума

„ Никога не съм планувал да влизам в политиката. Един ден ми се обади Кирил Петков и ми сподели: „ Тръгнали сме да променяме страната, да зададем нова посока и ни трябват хора като теб. Би ли се съгласил да оглавиш листата в Благоевград”, съобщи пред Нова тв ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяна “ Андрей Гюров. Това е бил първият им диалог, срещали са се и преди - на митингите.

Относно целите на новата власт той посочи: „ Закриването на Специализираните съд и прокуратура. Това са задължения в посока смяна и осъществяване на една дълбока правосъдна реформа”. Той уточни, че значима задача е и бюджетът за следващата година.

„ Фигурата на основния прокурор сега не оказва помощ на правосъдната промяна и чакаме в най-кратки периоди Иван Гешев да подаде оставка”, разяснява ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната”.

Относно мораториумът за цената на тока Гюров съобщи: „ Не мисля, че имаше някакво заблуждение. Смятам, че просто Десислава Атанасова, в нейното изявление, направи неточност, като сподели 1 януари 2021 година Съответно това не беше чуто от хората в залата, откакто всички гласоподаваха в една посока”.

„ Целта на това решение беше да задържим цените на тока, тъй че хората да не изпитат потрес още идната седмица. И да дадем задоволително време - седмица, две или три, на държавното управление да предприеме нужните ограничения за компенсиране на другите участници в този процес”, добави ръководителят на ПГ на Политическа партия.

„ Няма да се стигне до шоково повишаване на цените след рухването на мораториума. Това е краткотрайно задържане, до момента в който регулаторът влезе в своята същинска роля и се вземат нужните решения да не се постанова шоково повишение на цените”, съобщи Гюров.

„ Наистина партиите са доста разнообразни. Това се видя и по време на дебатите по 18 разнообразни тематики, които ние дискутирахме за оформяне на съдружното споразумение” разяснява Г`юров.

„ Нашето виждане е, че в случай че стартираме по ред на точките, по които имаме цялостно единодушие, имаме най-малко две-три години работа по тематики, по които нямаме различия. Естествено, в един миг ще дойдем и до тези, по които имаме различия. Нашата цел е когато търсим този баланс, той постоянно да е в интерес на обществото”, съобщи Гюров.

„ Не мисля, че има напрежение в обединението. Има разнообразни визии по въпроса за зеления документ. Но това не пречи на общата посока, която сме задали”, изясни ръководителят на ПГ на Политическа партия.

„ За нас от „ Продължаваме Промяната” е ясно, че посоката на увеличение равнищата на имунизация е метод България да излезе от тази здравна рецесия и да не затваряме страната всякога, когато има нова вълна”, добави Гюров.

„ Ваксинацията би трябвало да е доброволна. Нормално е хората да имат разнообразни отзиви, само че те би трябвало да бъдат добре осведомени и ние да дадем личния пример”, добави той.

Относно работата в Народното събрание без зелен документ Гюров съобщи: „ Това е нещо, което ние ще обсъдим в най-близко време. Имаме потребност от малко време, с цел да свършим най-необходимите неща, с цел да стигнем и до този значим въпрос”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР