Никога досега не съм била съдена, не знам какво да

...
Никога досега не съм била съдена, не знам какво да
Коментари Харесай

Ромка задушила бебето си с чорап в устата, за да спре да плаче

Никога до момента не съм била съдена, не знам какво да кажа. Това бяха единствените думи пред съда на 18-годишната Гергана Петрова Благоева. Младата ромка е упрекната в съзнателно ликвидиране на момиченцето си.

Преди дни Анка, на година и 10 месеца, бе открита мъртва в изоставена постройка в центъра на Стаболийски с препълнен чорап в устата. Според прокурора убийството е съзнателно, има доказателства, че детето е било измъчвано и Гергана го е възприемала, като тежест. Свидетелства за това е дал мъжът, с който майката е живеела. В съда стана ясно още, че тя е с главно обучение, приключила е девети клас.

Родена е в монтанското село Мрънчево, живяла е в София и последно в Стамболийски, заяви Блиц.

Адвокатът, който е длъжностен, съобщи, че фактически детето е издъхнало в ръцете на майката, само че съгласно клиентката му, тя не се опитвала да го убие, а му натъпкала чорапче в устата, с цел да спре да плаче и тъй като доста повръщало.

Детето имало заболяване на дихателната система. Според юриста дейностите на майката били несъответстващи, тъй като тя хем не е потърсила лекарска помощ, когато то почнала да посинява, хем пробвала да го избави.

Според бранителя на Гергана би трябвало да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза и тя да бъде настанена за наложително лекуване.

Ако ромката бъде счетена за отговорна, я чака затвор сред 15 и 20 години или доживотна каторга, без право на подмяна. Гергана е оставена в ареста, тъй като Окръжният съд в Пловдив счете, че има късмет да се укрие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР