Ники Хейли осъди Майк Пенс за лъжи за абортите...След това също лъжи за абортите

...
По време на първия републикански дебат в сряда вечерта бившият
Коментари Харесай

По време на първия републикански дебат в сряда вечерта бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли и бившият вицепрезидент Майк Пенс се дуелираха за перспективата за национален забрана на абортите. Хейли упрекна Пенс, че е нечестен относно абортите и след това продължи да лъже за това сама.

Хейли твърди, че национална забрана на абортите не може да мине, защото няма 60 сенатори, които биха гласували за това; тя каза, че страната трябва да постигне консенсус, преди Конгресът някога да приеме национална забрана. (Това е лъжа, повече по-долу.)

Прочетете повече

Това са най-надценените нови автомобили въз основа на MSRP

Дилърите отказват инвентара на EV: Доклад

Първото официално произведение на телевизионното шоу Fallout на Amazon е рана в очите, изглеждаща като AI

Starfield Leaker е обвинен в престъпление, след като се твърди, че се е опитал да продаде откраднати копия

Капитанът на USWNT Линдзи Хоран каза тихата част на глас

Но проблемът с позицията на Хейли е, че тя игнорира грубата сила президент републиканец би могъл да използва, за да приложи такава дълбоко непопулярна политика. Един президент републиканец би могъл да постигне федерална забрана на абортите, като разстреля сенатския пират или просто се позове на Закона на Комсток. Сенатът изисква 60 гласа, за да приеме законодателство в момента, но бъдещ лидер на мнозинството може да промени това правило и да позволи приемането на законодателство само с 50 гласа. Освен това се полагат активни усилия федералните съдилища да признаят Закона на Комсток от 1873 г., който забранява изпращането по пощата на предмети, използвани за аборт. Comstock е проблем в настоящото съдебно дело за хапчета за аборт, но всъщност може да се използва за забрана на инструменти и други консумативи, изпращани до клиники за процедури за аборт, което означава, че може да сложи край на всички аборти. И накрая, една национална група настоява за президентска изпълнителна заповед за предоставяне на личност на фетусите съгласно 14-та поправка, която (отново) ще забрани всички аборти.

Не е изненадващо, че Fox News не попита Хейли за края на филибустерът или Законът на Комсток – те са щастливи да позволят на републиканците да избягват тези въпроси. Професорът по право Мери Зиглер прогнозира толкова много:

Хейли бълва това „забраната може да t pass” глупости от месеци. По време на събитие през април в централата на Susan B. Anthony List тя каза: „Трябва да се изправим пред тази реалност. Законите в подкрепа на живота, приети в силно републикански щати, няма да бъдат одобрени на федерално ниво. Това е просто факт. И това просто не е цялата истина.

Още от Jezebel

Нека поговорим за епизодичната роля на Саманта Джоунс в And Just Like That...

Да, това е Вярно. Дрейк не пусна за всички кучета, както всички си мислехме

Всеки филм на Тим Бъртън е класиран

Суперзвездата на WWE Брей Уайът почина на 36 години

Мотоциклетист е убит след Сержант от полицията в Ню Йорк хвърли охладител в главата му

Запишете се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР