Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните

...
Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет започват с 18 отбора по 18 теми. Имена на министри не са обсъждани

" Никакви имена на министри, както и никакви оферти от другите съдружни сътрудници не са постъпвали ", съобщи съпредседателят на първата политическа мощ " Продължаваме промяната " Кирил Петков в петък във връзка плъзналия в медиите лист с имена на министри в предстоящ кабинет на Политическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия.

От Политическа партия дефинираха тези изявления като " спекулации ".

" Истинската борба и смяна не е приключила, до момента в който не мине балотажа в неделя ", разяснява Кирил Петков. Той и Асен Василев дойдоха в петък в Пловдив, с цел да поддържат претендент -президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, които избраха да закрият акцията си в Града на тепетата.

Петков и Василев следващ път подчертаха, че договарянията сред обединенията ще са на база политики и цели, а не на база постове. Те изтнъкнаха, че може да заемат авансово оповестените длъжности министър председател и финансов министър, в случай че от другите обединения не предложат по-опитни експерти и специалисти.

" Говорим за А тима на България " , съобщи Кирил Петков.

" Процесът на договаряния не е елементарен. Ще има 18 тима по 18 тематики, диалозите ще се излъчват онлайн. Започваме диалозите по политики от вторник и ще продължим до събота ", разясни Асен Василев.

Междувременно от пресцентъра на Политическа партия оповестиха, че съответни имена на министри ще се разискват " едвам откакто бъдат основани общите цели и политики по браншове. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за реализирането на тези политики ".

От Политическа партия подсетиха, че условието за поддръжка на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на фрагментите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо обвързване на идващите министри.

Разпространяваният от някои медии лист не показа огромни изненади. В него влязоха всички оповестени от Политическа партия техни претенденти, които са подготвени при единодушие на съдружните сътрудници да управляват министерства. За министър председател е посочен Кирил Петков, за министър на финансите Асен Василев, за министър на външните работи Даниел Лорер. И още - притежателят на " Еконт " Николай Събев за министър на превоза, а актуалният длъжностен министър на образованието акад. Николай Денков да резервира поста.

" Всичко това са спекулации. Започваме с договарянията за политики, ще приказваме за хората по-късно ", сподели още той.

Предположенията са, че новосъздадено Министерство на нововъведенията ще бъде управлявано от Деница Симеонова (ПП), която е обществен бизнесмен и е бивш* изпълнителен шеф на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE). Сред фрагментите на Политическа партия за министър на енергетиката е посочен Радослав Рибарски. Той е специалист в енергетиката, осъществил планове в " Енергоремонт-Гълъбово " АД. Дружеството е профилирано в произвеждане и създаване на котелно съоръжение за Топлоелектрическа централа. Завършил е и харвардския курс на Кирил Петков и Асен Василев в Софийския университет.

За Българска социалистическа партия също са отредени министерства – да вземем за пример общественото за Георги Гьоков, който отхвърли с него да са водени сходни диалози. Настоящият длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков попада на същия пост. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, коментиран още преди изборите от Кирил Петков като най-подходящ да управлява правосъдната промяна, е посочен за правосъден министър.

От Демократична България обявиха пред Mediapool, че изобщо не са водени диалози за постове.

В листата има и фрагменти на Слави Трифонов. На някогашния началник на парламентарната комисия по бюджет в 46-о Любомир Каримански в този момент се пришива бъдещия пост на министър на стопанската система. Пламен Абровски, посочен за аграрни министър и в двата проектокабинета на Слави Трифонов, също е в листата.

Радостин Василев от придобилия известност скандал с Татяна Дончева за " 500 К ", пък е спрегнат за министър на младежта и спорта.

" Категорично не са водени такива диалози. В момента по този начин или другояче сме се разбрали, че преди да минат обособените политики, няма да се водят такива диалози ", разяснява Каримански пред БНР.

Заедно с Румен Радев за закриване на акцията

Политическа партия съобщи, че в оставащите дни до края на седмицата, управлението ѝ е напълно съсредоточено върху втория тур на президентските избори, " като преглеждаме успеха на президента Радев като належащо изискване за по-нататъшните същински политически промени в страната ".

Другата двойка, която стигна до балотаж - Анастас Герджиков и Невяна Митева, също закриват своята акция измежду симпатизанти в Пловдив – в Голямата Базилика на Филипопол.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР