Ник Кирьос се намираше във формата на живота си, след

...
Ник Кирьос се намираше във формата на живота си, след
Коментари Харесай

Зрелището е гарантирано: Кирьос потегли успешно в Монреал и ще срещне Медведев

Ник Кирьос се намираше във формата на живота си, откакто се класира за финала на Уимбълдън, а през предходната седмица завоюва купите на сингъл и двойки във Вашингтон. Ник обаче нямаше никакво желание да си взема отмора от Тура, въпреки че му се наложи на няколко пъти да играе по два мача дневно в столицата на Съединени американски щати, но през днешния ден към този момент беше подготвен да започва уместно присъединяване си на Мастърса в Монреал, постигайки успех над 21-годишния Себастиан Баез. Аржентинецът е играчът с най-вече победи на клей през 2022-ра, само че на твърда настилка нямаше никакъв късмет против канбереца, който се наложи с крайното 6:4 6:4 и по този начин си обезпечи среща със международния номер едно Даниил Медведев във етапа на 1/16-финалите.

Кирьос нямаше желание да прекарва изключително дълго време на корта и незабавно се опита да наложи високо движение на игра. Австралиецът вземаше топката незабавно след отскока, а неговият противник срещаше компликации да удържа на този напън и напълно скоро се оказа догонващ с два пробива пасив. Шампионът от Вашингтон продължи да натиска недотам безапелационните сервиса на южноамериканеца и се създаваше чувството, че няма да загуби нито гейм в откриващия сет. Изведнъж някогашният номер 13 позволи един от присъщите за себе си спадове, което разреши на младока да понижи изоставането си до 4:5. Канберецът прибързваше в опитите си за уинъри, като не бяхме надалеч от достигането на паритет в резултата, но въпреки всичко любимецът затвори частта в своя изгода.

Баез продължи положителните си изяви при започване на втория сет и застрашаваше съществено началния удар на съперника си. Австралиецът обаче не беше допускал нито един брейк през предходната седмица и играеше със страхотна убеденост, когато беше опрян до стената.

В последна сметка Кирьос съумя да се окопити и вкара в приложимост късите си топки, които оставаха неразрешима мистерия даже за бързоногия аржентинец. 170-сантиметровият състезател въпреки всичко не се съобщи и съумя да открадне шоуто от противника си, прехвърляйки го с удар сред краката, единствено че международният номер 37 не се поддаде на отрицателните страсти и осъществя съдбоносен пробив, с цел да продължи към идващия кръг в надпреварата.

Can`t stop, won`t stop
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР