Ник Кирьос и Алекс Де Минор са добри приятели и

...
Ник Кирьос и Алекс Де Минор са добри приятели и
Коментари Харесай

Без пощада и за Де Минор: Кирьос обезличи сънародника си за малко над час на корта

Ник Кирьос и Алекс Де Минор са положителни другари и Ник нееднократно е определял сънародника си за собствен по-малък брат. В Тура обаче няма място за сантименти и през днешния ден те трябваше да изиграят първия дуел между тях на равнище ATP. Самата среща пък не предложи безусловно никаква конспирация и Кирьос записа 14-тата си победа в последните си 15 мача, надигравайки Де Минор с крайното 6:2 6:2 за тъкмо час и три минути прекарано време на корта. По този метод международният номер 37 си обезпечи място в четвъртфиналите на Мастърса в Монреал, където ще се изправи против поляка Хуберт Хуркач, от който неотдавна загуби на полуфиналите в Хале.

Стартът беше вихрен за Кирьос и се виждаше по какъв начин неговата експанзия мъчно може да бъде овладяна с отбранителния метод на Де Минор. По-високоранкираният тенисист надалеч не играеше слаб тенис, само че канберецът просто не му даваше да си поеме въздух и печелеше точка след точка. Финалистът от Уимбълдън на бърза ръка поведе с 4:0 гейма за едвам 11 минути игра и не след дълго сетът беше в изгодата на Ник, а статистиката показваше по какъв начин той е осъществя 14 завършващи удари и е позволил единствено една неточност.

Вторият сет стартира по безусловно същия метод, защото екстравагантният играч незабавно се снабди с пробив на своята сметка и крайният излаз изглеждаше превдварително решен. Тогава Кирьос позволи един от присъщите си спадове, до момента в който съперникът му стартира да удължава разиграванията. Тази наклонност не се резервира за дълго, тъй като първенецът от Вашингтон още веднъж откри надзор над размените от дъното на корта и вземаше топката изумително рано. Бекхенд ретурите на някогашния номер 13 непроменяемо се приземяваха доста надълбоко в полето на Де Минор, чийто пасив набъбна до 2:5 и напълно скоро триумфът отиде в актива на канбереца.

A Kyrgi-diculous performance
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР