Ник де Врийс ще смени Пиер Гасли в състава на

...
Ник де Врийс ще смени Пиер Гасли в състава на
Коментари Харесай

Как Алфа Таури избра Де Врийс

Ник де Врийс ще смени Пиер Гасли в състава на Алфа Таури от началото на идващия сезон, като 27-годишният нидерландец дебютира тази година във Формула 1 за Уилямс на „ Монца ”. В Италия Де Врийс взе първите си точки в международния шампионат и беше определен за водач на деня.

Но шефът на Алфа Таури Франц Тост изясни, че не това е била причина тимът да избере Де Врийс.

„ Ник завоюва купата във Формула Рено, след това в сериите GP3, след това стана първенец във Формула 2 – напомни Тост. – Ако това е малко, да не забравяме, че той стана и международен първенец във Формула Е. Важно е по какъв начин той се показа на „ Монца ”, само че не беше решаващо за нас. Доста по-рано обсъждахме опцията Ник да кара за нас, още когато стана ясно, че Гасли няма да може да се върне в Ред Бул. ”
 Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури Официално: Ник де Врийс сменя Пиер Гасли в Алфа Таури
Тост удостовери, че за мястото на Гасли са били обсъждани и младите водачи от програмата на Ред Бул: Лиъм Лоусън, Аюми Иваса, както и Денис Хаугер и Айзък Хаджар, само че нито един от тях няма задоволително опит и би трябвало да карат най-малко още един-два сезона в по-малките формули.
 Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР