Звездата на Браунс Ник Чъб претърпя още една тежка контузия на коляното и се очаква да пропусне остатъка от сезона в НФЛ

...
Ник Чъб прекара по-голямата част от десетилетие като сърцето и
Коментари Харесай

Ник Чъб прекара по-голямата част от десетилетие като сърцето и душата на Кливланд Браунс.

Няма по-уважаван играч в съблекалнята. Няма по-отдаден играч на терена.

Всичко това направи гледката на звездния бягащ бек, който беше отстранен във втората четвърт на загубата с 26-22 от Питсбърг в понеделник вечерта — лявото му коляно беше раздробено, сезонът му приключи — разтърсващо червата.

Каза Майлс Гарет.

Какво се случи с Ник Чъб?

27-годишният четирикратен професионалист в боулъра е бил един от константите за франчайз, който се опитва да се утвърди като постоянен претендент. Шестият му сезон в НФЛ приключи във втората игра на втората четвърт, когато защитник на Стийлърс Минка Фицпатрик влезе ниско за един удар в края на 5-ярдов пробег в началото на втората четвърт и нанесе удар в краката на Чъб. Коляното на Chubb се огъна под него.

След играта съотборник хвана Chubb за ръката, за да се опита да му помогне да се изправи, и Chubb поклати глава, докато стисна лявото му коляно. Той разкопча ремъка на брадичката си и се преобърна на една страна.

Чъб претърпя сериозно нараняване на същото коляно през 2015 г., докато беше в колежа в Джорджия — изкълчване с три скъсани връзки. Подобно на предишната контузия, тази в понеделник вечер беше трудна за гледане.

CBS Sports отбеляза, че екипът за излъчване на ESPN първоначално е избрал да не показва повторението, но може да се чуят ахканията на тълпата на стадион Acrisure, когато беше показан на jumbotron. След това публиката показа подкрепата си за Chubb като го аплодираше и го поздрави, докато той беше отведен с количка до съблекалнята.

Chubb остана на земята няколко минути, докато съотборниците му се събраха в молитва наблизо. В крайна сметка той си тръгна с количка и беше откаран в местна болница като предпазна мярка, но се връщаше към Кливланд, когато Браунс си приготвяха багажа след 20-та поредна загуба в Питсбърг в редовния сезон.

Треньорът на Кливланд Кевин Стефанки няма подробности относно степента на контузията на Чъб, но очаква той да отсъства до края на сезона.

„Очевидно съчувстваме на Ник“, каза Стефански. „Но знам, че Ник и съотборниците му знаят и трябва да продължиш напред.“

Говорейки след мача, Гарет го нарече „удар за целия отбор“.

“ Трябва да продължим, това е, което той би искал да направим“, каза Гарет. „И ако имаше някакъв избор по въпроса, това би направил. Просто трябва да продължи да се бори и да го използва като мотивация.“

Това няма да е лесно, особено след такава публично болезнена контузия.

Звездата от НБА и родом от Охайо ЛеБрон Джеймс и куотърбекът на Балтимор Рейвънс Ламар Джаксън бяха сред онези, които изразиха подкрепа за Чъб в социалните медии.

Джеймс публикува, че „ се моли за най-доброто, “ с Джаксън, изразяващ подобно мнение.


Чъб е бил тук и преди.

Той пропусна втората половина от втората си година, след като се нарани срещу Тенеси, но се завърна на върха на 1000 ярда при бягане през 2016 г. и 2017 г. Той беше избран във втори кръг от Браунс през 2018 г.

Той има средно над 1250 ярда бягане на сезон по време на кариерата си, работната му етика и скромна природа, предоставяща план за културата, която Стефански се опитва да вдъхне в съблекалнята, която не е печелила постоянно от десетилетия.

Джером Форд, заместникът на Чъб, вкара при прием от 3 ярда веднага след този на Чъб излезе и добави 2-точкова реализация, за да изведе Браунс напред с 11-7. Форд пробяга 106 ярда и имаше три уловки за 25 ярда.

Това просто не беше достатъчно. Изглежда никога не е за Кливланд, когато прави краткото пътуване на югоизток, за да се изправи срещу съперник, който изглежда винаги има своя номер, особено когато играе у дома.

Алекс Хайсмит върна подаването на ДеШон Уотсън с 30 ярда за тъчдаун при първото щракване. Външният защитник на Стийлърс по-късно отстрани Уотсън в средата на четвъртата четвърт. Съотборникът T.J. Уат го вдигна и се състезава на 17 ярда за тъчдаун, отказвайки кандидатурата на Кливланд да спечели в Питсбърг в редовния сезон за първи път от 2003 г.

„Наказанията... оборотите, това е просто трудно се печели на пътя, точка“, каза Стефански. „Наистина е трудно да спечелиш на гости, ако сам си го затрудниш.“

Кливланд падна с 1-1. Има още четири месеца до края на сезона, който започна с обещание и доминираща победа над Синсинати в първия мач, в който Чъб се разписа със 103 ярда.

Изглеждаше като повече от същото за точно 15 минути и 51 секунди в понеделник вечер. Чъб си пробиваше път през порестия отбранителен фронт на Питсбърг. Той избяга за 59 ярда на първите си девет носене. Неговият 10-ти завърши с левия му крак, наклонен неудобно под него и съотборниците му в шок.

Няма много време за възстановяване. Тенеси гостува следващата неделя. Брауновите ще се съберат и ще се опитат да направят това, което Чъб би искал от тях: да се отърват от всякакви извинения и войници.

„Той е човек с малко думи, който просто държи главата си наведена и винаги работи “, каза Гарет. „И това е почтеността, която той има за играта. Това е, което се надяваме да имаме сега, особено за него.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР