Нигерийският президент Бола Тинубу (на снимката) одобри отпускането от бюджета

...
Нигерийският президент Бола Тинубу (на снимката) одобри отпускането от бюджета
Коментари Харесай

Президентът на Нигерия харчове за негова яхта и скъпи коли и разпали гнева на хората

Нигерийският президент Бола Тинубу (на снимката) утвърди отпущането от бюджета на милиони долари за президентска яхта и спортни коли за брачната половинка му Реми Тинубу и висши държавни чиновници и разпали гнева на елементарните гражоадни на африканската страна поради възходящото съгласно тях икономическо неравноправие, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

В сряда Тинубу подписа закона за бюджета, в който се отпускат 38 млн. $ за президентския въздушен флот и други поправки. Около 6,1 млн. $, планувани по-рано в бюджета за яхтата, бяха разпределени от законодателите за " студентски заеми " - с утвърждението на горната камара на Народното събрание.

Военноморските сили на страната обявиха, че са приели доставката на яхтата, само че " тя не е платена ".

Говорителят на президента Анжури Нгелале отбрани спомагателния бюджет като служител за " подсилване на архитектурата за сигурност на Нигерия и за справяне с недостига на сериозна инфраструктура на Нигерия, наред с други съображения ".

Говорителят съобщи, че към 30 % от парите ще бъдат изразходвани за сигурност, а други 35 % - за " обезпечаване на сериозна инфраструктура ".

Неотдавна 460-членният парламент на страната удостовери, че всички законодатели ще получат по един нов джип, за който се оповестява, че коства повече от 150 000 $ на всеки. Депутатите обявиха, че колите ще им оказват помощ да правят по-добре работата си.

Нигерия, една от най-бедните страни в света, сега е очевидец на това по какъв начин цените на питателните артикули не престават да се повишават до рекордно високи стойности. Расте и разочарованието на елементарните нигерийци, които виждат по какъв начин политиците получават големи заплати, до момента в който други, като медицинските експерти, постоянно би трябвало да стачкуват в символ на митинг против мизерните си приходи.

Профсъюзите се борят да накарат държавното управление да увеличи минималната заплата за държавните чиновници от 67 $ месечно. До нарастването на заплатите през 2019 година се стигна, откакто служащите проведоха митинги.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР