Нигерийският полузащитник Келечи Нуакали обяви, че договорът му с испанския

...
Нигерийският полузащитник Келечи Нуакали обяви, че договорът му с испанския
Коментари Харесай

Юноша на Арсенал разкри, че е бил тормозен и изнудван от клуба си

Нигерийският полузащитник Келечи Нуакали разгласи, че договорът му с испанския футболен клуб Уеска е преустановен поради отвод да се подчини на натиска на шефовете и да не играе за страната си на Купата на Африканските народи, а също по този начин и поради отвод от трансфер в последния ден на януари.

Юношата на Арсенал, който прекарва сред 2016 и 2019 година в Лондон, съобщи, че “вече няма да страда мълчаливо” и изясни по какъв начин бързо-бързо се е разделил с най-голямата чест в живота си – да играе за националния тим на Нигерия. Това е станало след телефонно позвъняване от спортния шеф Рубен Гарсия, който му наредил да не пътува за родината си.

“Рубен Гарсия ми оказа извънреден напън да не отида на Купата на Африка, тъй като “това не било значим шампионат. Той ми сподели, че в случай че отида в Африка, повече няма да играя за Уеска. Това държание и неналичието на всякакво почитание към моята страна Нигерия бяха в действителност ужасяващи за мен и следващият образец, че клубът не се тормози да ме тормози единствено и единствено да стане на тяхното”, разкри той в публично изказване по този проблем.

Уеска разгласи във вторник, че договорът на 23-годишния футболист е преустановен, само че не обясниха каква е повода. На въпрос на Ройтерс, обясниха “че тотално не са съгласни и отхвърлят всички сходни обвинения”, ще създадат особено изказване по въпроса, а в случай че се постанова, ще се извърнат и към съда.

Двете страни са имали спор и за нов контракт на футболиста, като Уеска са го притискали да преподпише. И с цел да го накарат, са му плащали със забавяне. Футболистът обаче е обяснил, че си желае всички пари вкупом, защото майка му е била болна и са му нужни средства за лекуването й.

“Рубен Гарсия отговори на моята молба да ми се заплати. Каза ми: подпиши този нов контракт и тогава ще ти платим всички остарели отговорности още тази нощ. Аз отхвърлих. А в последния ден на януарския трансферен интервал – 31-и януари, пристигна късна оферта за мен от различен клуб от Сегунда дивисион. Заплаши ме, че няма да ми заплати, в случай че не приема офертата. Предложи ми следното: или напущам, или ще приложат дисциплинарна глоба. Преди тази оферта от клуба в никакъв случай не са ми казвали, че е време за трансфер и мислим в тази посока”, описа още нигериецът.

Халфът към този момент има нов отбор в лицето на втородивизионния испански Алкоркон.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР