Нигер преустанови военното си споразумение със Съединените щати с незабавно

...
Нигер преустанови военното си споразумение със Съединените щати с незабавно
Коментари Харесай

Нигер преустанови военното си сътрудничество със САЩ

Нигер прекрати военното си съглашение със Съединените щати „ с неотложно влизане в действие “, съгласно ръководещия боен представител полковник Амаду Абдраман, в удар по ползите на сигурността на Съединени американски щати в района.

Пактът разреши на американския боен личен състав и граждански личен състав на защитата да работи от Нигер, който играе централна роля в интервенциите на американските военни в района на Сахел в Африка и е дом на огромна военновъздушна база.

Решението, оповестено в събота, пристигна, откакто високопоставени чиновници на Съединени американски щати – водени от асистент държавния секретар по африканските въпроси Моли Фий и ръководителя на командването на Съединени американски щати в Африка военачалник Майкъл Лангли – посетиха западноафриканската страна по-рано тази седмица, с цел да обсъдят демократичния преход.

Говорейки по локална телевизия, Абдраман сподели, че американската делегация не е спазвала дипломатическия протокол и че Нигер не е бил осведомен за състава на делегацията, датата на нейното идване или дневния ред.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР