Ние водим война срещу мирно население. Това е жестокост и

...
Ние водим война срещу мирно население. Това е жестокост и
Коментари Харесай

Скандал по руска телевизия: Социолог обяви, че войната в Украйна е садизъм


Ние водим война против спокойно население. Това е свирепост и садизъм. Това разгласи в ефира на съветското пропагандно предаване " Место встречи " социологът Алексей Росчин, представен от Клуб Z.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7946
" Не разбирам за какъв обективен международен ред приказваме, откакто ние унищожаваме електроцентрали и инфраструктура в Украйна ", разгласи той преди да бъде панически пресечен от двамата водещи, които нагледно казано го упрекнаха, че се е  " изходил "  пред всички.

Но макар обидните думи, Росчин настойчиво продължи:  " Това е свирепост и садизъм, война против мирното население. Война срещу народ. Като жител аз не съм разрешавал бомбардировките на украински електроцентрали. "

" Е, щом ти не си разрешил, да си вървим у дома ", отговори му присмехулно един от двамата водещи.

Другият продължи в същия звук:  " Нека се създадем, че сме изслушали целия ви манифест. Имате ли нещо свястно, което да споделите? "

Росчин поде, само че незабавно бе пресечен. Един от гостите също взе отношение:  " Вие не сте специалист, вие сте прероден Смердяков (герой от " Братя Карамазови " ). 

" Никой не се интересува от това, което говорите. Всичко това е дискутирано и от дълго време забравено ", добави водещ, до момента в който Росчин го наблюдаваше с необятна усмивка на разположение.

Но социологът не бе единственият с " изключително " мнение. Точно преди Росчин да насочи предизвикателните си изказвания думата взе съветският историк Александър Ситин:  " Проблемът е там, че бе нарушено интернационалното право и териториалната целокупност на суверенна страна на 24 февруари. Нарушените граници на суверенната страна не бяха съветски. Засега не се виждат никакви признаци някой да е податлив да се договаря с Русия за каквото и да било. За Украйна териториалните отстъпки са възприемани освен за невъзможни, само че и за немислими ".

След това Ситин означи, че е податлив да приеме  " тезата на Владимир Владимирович, че сме един народ, не в народен проект, тъй като явно сме разнообразни нации, а в смисъл, че сме от някогашния руски народ ".

" В подобен случай е безплодно да чакаме от популацията и държавно управление на Украйна да се предадат, за какво сме ги принудили да готвят бекон над свещ, точно тъй като са били част от някогашния руски народ. Като оставим настрани географията, те са удържали на обсадата на Ленинград. Те са изпълнени с злоба. За тях това е Отечествена война. Те не могат да бъдат сломени ".

В предаването въпреки всичко взеха присъединяване общоприетите прокремълски анализатори, които повториха опорните точки на Путин от изказването му пред Валдайския клуб - най-много, че хегемонията на Запада е завършила, а Русия е на прага на нов международен ред.

Увереността им обаче бе свалена на земята от военния специалист Виктор Олевич.

" Наистина са настъпили промени. В рамките на две години извървяхме пътя от това да се подиграваме на  " Животът на чернокожите има значение " до това президентът на Гвинея-Бисау да работи като посредник сред Русия и Украйна. Преди да говорите за изменението на международния ред, за това, че всичко се е изменило в наша изгода... Да, руският президент е сложил много амбициозни задания пред съветските въоръжени сили и пред съветското общество. Но на 28 октомври тези промени не са в интерес на Русия, дай Боже нещата да се променят и тогава ще подвигаме тостове ".

Въпреки грубите монолози на водещите, " Место встречи " и преди е канило критици на войната. Особено внимание притегли гостуването при започване на септември (малко след старта на украинската контраатака в Харковска област) на бившия депутат от Държавната дума Борис Надеждин.

В предаването той разкритикува нашествието и разгласи, че Русия няма по какъв начин да завоюва.   

Meanwhile in Russia: several panelists threw some truth grenades at the stunned TV hosts, look how those angry propagandists pummeled the pundit who said that by destroying the infrastructure, Russia is waging a cruel, sadistic war against civilians. He won`t be invited back.
— Julia Davis (@JuliaDavisNews)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР