Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър, той

...
Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър, той
Коментари Харесай

Рашков: Отстраниха Божанов, защото се уплашиха да не разкрие факти от връзките си с прокуратурата, магистратите и съда

" Ние водихме следствие против този човек, когато бях министър, той е обвързван със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда, и в този момент го отстраниха, тъй като се уплашиха, че ще разкрие обстоятелства за връзките му с такива среди. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание някогашният вътрешен министър, сега народен представител от парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична Българи “ Бойко Рашков.

Рашков добави, че това, съгласно него, е главната версия за станалото.

" Съдия Владислава Цариградска е написала през днешния ден нещо, там има две имена, едното от които в последно време, след измененията в Конституцията в частта за прокуратурата, стартира да размахва пръст - от президента, докъдето реши ", означи още депутатът. Но не отговори на въпрос кого засяга.

Както Българска телеграфна агенция по-рано заяви, базирайки се на проверяващите,една от водещите версии за убийствотона Божанов са имотните измами, за които има данни в прокуратурата.

БУЛФОТО

Припомняме, че Мартин Божанов беше убит в сряда вечер в столичния квартал „ Горна баня “.Инцидентът е станал към 20:30 часа на 31 януари в комплекс " Глория палас ".

Изпратените на място полицейски екипи са проверявали всички влизащи и излизащи. В същото време проверяващи преглеждали видеозаписи при охранителите на комплекса.

На този стадий няма обвинени. На брифинг от полицията оповестиха, че се касае за ликвидиране.Първоначалните находки са, че се касае за изстрели с огнестрелно оръжие.Божанове убит в тяло и главата, сподели заместник-градският прокурор Иво Илиев. По думите му стартира следствие за ликвидиране.

БУЛФОТО

В Софийската градска прокуратура има подадени сигнали по повод наБожановза закани. Жалбите са от страна на магистрати, сподели по отношение на жертвата в отговор на въпрос от Българска телеграфна агенция градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя добави, че се работи интензивно и по информация за имотни измами. " Имаме сигнали, подадени от магистрати, които не са прокурори, за отправени закани към тях ", посочи Кирилова.

Този човек е бил забавен и по делото “Крашевски ”, сподели още Кирилова.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев заяви, че се търсят очевидци, които могат да дадат повече информация по случая. Работи се и с защитата на заведението, отговори на въпрос на Българска телеграфна агенция Коцев.

Целият запас на Столичната дирекция за вътрешни работи е включен в работата по откриване на убийството, сподели още основният секретар.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР