Ние винаги сме готови за предсрочни избори, но в ситуация,

...
Ние винаги сме готови за предсрочни избори, но в ситуация,
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Предоставянето на оръжие на Украйна няма да доведе до мир, за нас е важно да има хуманитарна помощ

Ние постоянно сме подготвени за предварителни избори, само че в обстановка, в която има неустойчивост от финансова, икономическа и енергийна позиция, защото има война покрай нас, смятам, че ще бъде безконтролно, в случай че някоя партия се опита да смъкна държавното управление. Това разяснява в " Още от деня " заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

Според него даването на оръжие на Украйна няма да докара до мир. „ България не е единствената страна в Европейски Съюз, която отхвърля и смята, че не е належащо да се предприеме такава помощ. Такива са Унгария, Кипър, Ирландия и Австрия. За нас е значимо да има филантропична помощ и това е вярното “, сподели Стойнев.

Той счита, че държавното управление би трябвало да бъде готово не да дава оръжия, а да се грижи за вълната от бежанци, която идва към страната.

„ Близо 80 хиляди станаха към този момент бежанците в България, 25 хиляди от които са деца. Тези деца би трябвало да могат да посещават образователни заведения от септември месец. Понякога съпричастността на българските жители стартира да се изчерпва, по тази причина е хубаво държавното управление да си даде сметка, че в действителност би трябвало да помогнем посредством даването на филантропична помощ, а и да се грижим за жителите на нашата територия “, разясни Стойнев.

Една коалиция с цел да е сполучлива, би трябвало да се вършат взаимни отстъпки. Политиката е майсторството на компромиса.

Той съобщи, че „ в случай че България тръгне да изнася оръжие в огромни мащаби към Украйна, не вижда по какъв начин държавното управление може да бъде потребно на обществото “.

Ние имаме толкоз доста проблеми, които би трябвало да бъдат на дневен ред. Ако някой партии не могат да разсънят своя електорат и считат да се възползват от тази тематика, с цел да покажат какъв брой са дейни, ние считаме, че това е срещу ползите на българските жители и на България, съобщи Драгомир Стойнев.

Управлението може да продължи своята работа, само че когато работи за война, това опонира на нашите леви хрумвания, добави той.

От българска територия, откогато е подписано Минското съглашение, нито едно оръжие ще отиде към Украйна или Русия. Ние сме за решение на казуса с мирни средства, сподели още зам.-председателят на ПГ на левицата. И добави, че има доверие в съдружните сътрудници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР