Ние сме за пример в Европа. С това се похвали

...
Ние сме за пример в Европа. С това се похвали
Коментари Харесай

Борисов убеждава баварския премиер за нуждата от охрана на границите в ЕС

" Ние сме за образец в Европа. "
С това се похвали министър председателят Бойко Борисов след срещата си с баварския си сътрудник Маркус Зьодер.

С доста старания България е постигнала сигурност и непоклатимост. Финансовата и икономическа непоклатимост в страната е реалност, а и покриваме Маастрихтските критерии, както се похвали още той пред госта си.

Борисов изрази задоволството си от високата оценка, дадена му от сътрудника му, като регистрира, че страната ни подсигурява сигурност на границите.

На първо място сме по хванати и предадени на съд каналджии, по думите на премиера Борисов. От своя страна Маркус Зьодер изявил искания, че Шенген не се охранява добре, на което Борисов изясни, че с Турция имаме положително съдействие, само че проблем имаме с Гърция.

Сега ние се пазим от Шенгенското пространство, показа Борисов. Затова и той желае Европейски Съюз да пази Шенген.
 Спокойно по границата и в бежанските ни центрове, само че оставаме деликатни Обновена
Спокойно по границата и в бежанските ни центрове, само че оставаме деликатни

Налага се да усилим наличието по границата поради напрежението при съседите

Добрата оценка за стабилността у нас, получена от Зьодер, е доста по-меродавна от оценката на партийните централи съгласно Борисов. Непрекъснато вложение в защита на границата, регистрира още министър председателят.

Борисов желае явен ангажимент от страна на всички страни. Затова не било нужно да се отпускат нови милиарди евро.
Направете си сметки - на отпуснатите пари и на броя влезнали мигранти, посъветва той. Каква щяло да се окаже? Че България би трябвало да получи повече средства. Вие сте богата провинция, обърна се Борисов към баварския сътрудник.

Шенген обаче , по думите на премиера, не е панацея, само че поради егоизма в една страна не сме член на това пространство.
 Нови 3 млн. лева отиват в Министерство на вътрешните работи за неотложни планове, свързани с Шенген
Нови 3 млн. лева отиват в Министерство на вътрешните работи за неотложни планове, свързани с Шенген

Допълнителните средства към Министерство на вътрешните работи не стопират да валят

Премиерът се заяде с опозицията и изреченото от Елена Йончева обвиняване, че щял да вади България от Европейски Съюз. Пътят на страната ни бил явен. Няма да потегли по пътя на Виктор Орбан , съобщи той в отговор на въпрос. Призна обаче, че с Орбан са другари. Гласувал за заледяване на участието му в ЕНП.
България е доста елементарно прогнозируема , сподели още министър-председателят.

Зьодер пък пояснява днешния ден като мощен сигнал. В тежки времена България се потвърждава като мощен и благонадежден сътрудник в една все по-слаба Европа , акцентира той. Зьодер регистрира метода, по който браним външната граница на Европейски Съюз. България в целия район е значим фактор на непоклатимост, по думите му. Затова било значимо взаимното съдействие. Трябва да подкрепим проевропейските сили в Европа, настоя Маркус Зьодер. Засилване ролята на Фронтекс, желае министър председателят на Бавария. Той е склонен за потребността от усилване защитата на вътрешните граници.

Срещата приключи с дарове за български възпитаници, написали есе за Бавария. Подписана бе взаимна декларация за планове за съдействие в областта на сигурността.
 Борисов 15 години след петото разширение на Европейски Съюз: Показахме, че можем да бъдем
Борисов 15 години след петото разширение на Европейски Съюз: Показахме, че можем да бъдем " кормилото на Европейски Съюз "

България продължава да чака Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР