Ние сме в тежка ситуация не толкова заради избора на

...
Ние сме в тежка ситуация не толкова заради избора на
Коментари Харесай

Биков: Как си представяте Петков и Борисов да постигнат консенсус след незаконния арест

" Ние сме в тежка обстановка не толкоз поради избора на ръководител, а поради това, което Министерството на финансите показа като план за бюджет за 2023 година. Тя ще бъде доста тежка. Предвижда се 6% недостиг, 15 милиарда лв. дълг, нулев стопански напредък, инфлация от над 6%. Уточнява се, че ние би трябвало да изтеглим дълг, само че не се знае дали ще ни го провиснал ".Това съобщи пред БТВ националният представител ГЕРБ-СДС Тома Биков.

" Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов нелегално преди 5 месеца, да реализира консенсус с водача на ГЕРБ по някаква кандидатура? По-добре Петков да се дръпне обратно. Всеки би трябвало да направи отстъпки - и ние, и останалите. Ако някой не е подготвен за отстъпки, ще блокира процесът ", уточни той. Според него решенията в 48-ото Народно заседание би трябвало да се взимат по ексцентричен метод:

" Този парламент или няма да излъчи държавно управление, а президентът ще продължи да ръководи, или оптималната част от партиите ще сформират болшинство, което да излъчи държавно управление на " националното единодушие " или " националното избавление ", добави Биков.

" Нито ние сме склонни да гласуваме за претендент на Политическа партия, нито те за претендент на ГЕРБ. " Демократична България " направиха две оферти - ротационен ръководител или най-възрастният народен представител да води. Ние приехме и двата разновидността, а " Продължаваме промяната " не се съгласиха с нито един ", изясни депутатът.

Биков разяснява и диалог сред представители на ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от " Продължаваме промяната " и евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витано в коридорите на Народното събрание: " Едва ли в коридора може да се реализиран някакви пробиви. Ние по принцип си приказваме в коридора - това е обикновено. Вие очаквате да се бием ли? То и до там може да се стигне. Следващата стъпка е по улиците да се бием. Това е предписание в представителната народна власт - да поискаш пояснение от политическия си конкурент ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР