Ние сме в огромен дълг към нашите предци в решенията

...
Ние сме в огромен дълг към нашите предци в решенията
Коментари Харесай

Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България

Ние сме в голям дълг към нашите предшественици в решенията и в нашето служение на България. Светлият християнски празник Гергьовден ще събере дружно нашите фамилии, само че дано не забравяме да почетем и паметта на хилядите знайни и незнайни български воини и герои отдали живота си, с цел да ни има през днешния ден и с цел да я има България. Това съобщи президентът Румен Радев, който беше посетител на град Пещера на празника на града 5 май и взе участие в тържествената проверка-заря във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска.

Държавният глава поздрави жителите на Пещера за славното минало, богатите обичаи и съхранените достолепие, свободолюбие и усърдие.

„ Многобройните митове за този край водят към неговите дълбоки исторически корени. Но и през днешния ден вашият град има с какво да се гордее и да даде на своите многочислени другари и посетители. Тук по неповторим метод си дават среща плодородната Тракийска равнина и величествената Родопа планина. Вие сте носители и пазители на многочислени културни и исторически обичаи на доста столетия “, акцентира Румен Радев.



По думите на президента, със своя труд жителите на Пещера са постигнали самопризнание за редица локални производства освен в страната, а и в чужбина. Държавният глава открои напъните на локалната власт да развива обществената и туристическа инфраструктура, с цел да основава вероятности за по-успешен бизнес, за откриване на работни места и вероятност за младежите в техния роден град.

Кметът Йордан Младенов алегорично връчи на президента Румен Радев ключа на града по време на церемонията, с която беше маркиран празникът на Пещера.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР