Ние сме първи на опашката. А кой ще е следващият?,

...
Ние сме първи на опашката. А кой ще е следващият?,
Коментари Харесай

Зеленски: Русия иска да нападне и други държави


" Ние сме първи на опашката. А кой ще е идващият? ", попита Володимир Зеленски в обичайното си видеообръщение. Българският министър председател Кирил Петков ще посети Киев идната седмица.

Русия желае да нападне и други страни. “Всички нации, които като нас имат вяра в успеха на живота над гибелта, би трябвало да се бият с нас. Те би трябвало да ни оказват помощ, тъй като ние сме първи на опашката. А кой ще е идващият? ”, попита Зеленски в обичайното си видеообръщение. Коментарите на украинския президент идват, откакто заместник-командирът на съветския Централен боен окръг е да бъдат овладени Донбас, цяла Южна Украйна и да бъде отворен кулоар до Приднестровието в Молдова.

В същото послание Зеленски разгласи, че " най-сетне " Украйна е получила, без да влиза в спомагателни елементи.

Нови сателитни фотоси на хипотетични всеобщи гробове край Мариупол

Американската компания Maxar Technologies популяризира нови фрагменти от хипотетичен всеобщ гроб, ситуиран. " Този ​​път покрай гробището на Виноградне ", посочи съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко в Телеграм. Сателитните фотоси от интервала от 22 март до 15 април, публикувани от Maxar Technologies, демонстрират гробище покрай село Виноградне преди, по време и след разширение на гробовете., за които се твърди, че демонстрират над 200 всеобщи гроба, в които могат да бъдат заровени до 9000 души.

Според украинските управляващи минимум 20 000 са цивилните жертви на съветската експанзия в Мариупол от началото на нашествието.

Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук разгласи, че има " опция " през днешния ден да бъде отворен филантропичен кулоар от Мариупол. Властите пресмятат, че към момента има 100 000 души в обсадения град, които се нуждаят от евакуация.

Кирил Петков ще посети Киев

Българският министър председател Кирил Петков ще посети Киев идната седмица, заяви държавната пресслужба. Той предложения водачите на другите три партии в ръководещата коалиция да пътуват с него до украинската столица. Пътуването идва на фона на растящо. От " Демократична България " упорстват това да се случи допустимо най-скоро, а от Българска социалистическа партия се афишират твърдо срещу.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР