Ние сме част от общество, което отглежда болни деца. И

...
Ние сме част от общество, което отглежда болни деца. И
Коментари Харесай

Защо децата боледуват?

Ние сме част от общество, което отглежда заболели деца. И в случай че още не сте го осъзнали, то значи е време да си свалите розовите очила, които медии, медици и фармацевтични компании ви слагат и да погледнете действителността в очите. Тогава ще си дадете сметка, че това, което назоваваме „ обикновено “, в действителност не е!

Не е обикновено всяко второ новородено бебе да е с атопичен дерматит, а тези, които би трябвало да го лекуват, да предписват потискащи признака смазки и да ви споделят, че детето ще го „ израсте “. Дерматитът не се израства. При угнетяване на признака той се трансформира и визира органи с по-голямо значение от кожата.

Не е обикновено повече от 50% от децата да бъдат с глутенова нетърпимост – била тя диагностицирана или не. Хлябът, с който стотици генерации са се изхранвали, през днешния ден да се трансформира в храна-отрова, която при децата с глутенова ентеропатия е въпрос на живот и гибел и би трябвало да се заобикаля непременно.

Не е обикновено децата да демонстрират признаци на хранителни алергии и непоносимости, да развиват респираторни алергии, да са застрашени от астма.

Не е обикновено да пораства лавинообразно броят на деца с диагноза аутизъм, недостиг на внимание или хиперактивност.

Не е обикновено 7-8-годишни деца да демонстрират признаци, присъщи за пубертета, да имат външни полови белези, които преди свързвахме с ранното тийнейджърство, а момиченца на 10 години да имат цикъл.

Не е обикновено близо 20% от децата да страдат от затлъстяване, а прогнозата на СЗО за България да е, че до 2030 година 89% от популацията на страната ще е с наднормено тегло.

Не е обикновено деца да страдат от мигренозни главоболия,  ревматоиден артрит, диабет и други болести, които до наскоро се свързваха със зрялата възраст и старостта.

Но най-ненормалното е, че одобряваме всичко това за „ обикновено “.

Нормално ли е в действителност децата ни да ядат пакетирани храни без грам хранителна стойност на всички места и когато и да е? Да одобряват 80% и повече от дневното си меню под формата на елементарни въглехидрати, съдържащи главно захар и ограбващи телата им от скъпи минерали и потребни субстанции?

Нормално ли е в детските градини да се сервира филия с на ниска цена колбас за утринна закуска и сиропирано реване за следобедна? Това бездарно хранително комбиниране, което не дава нищо потребно и хранително на нежния детски организъм, да се оправдава с кухи административни наредби, основани от хора, които не схващат и нехаят за здравето на децата!

Нормално ли е в учебните заведения да няма учебен стол, да не се предлага прясно приготвена храна, а децата да прекарват в тях по 8 часа дневно, принудени да ядат сандвичи, пици и други откровени отпадъци от учебните лавки? И в случай че се чудим за какво след това същите тези деца имат проблеми с държанието и триумфа си в учебно заведение, дано не търсим виновността единствено в неприятно написаните учебници и нископлатените им учители, а си дадем действителна сметка, че

с цел да действа детският мозък, има потребност от ИСТИНСКА храна.

А такава в българските учебни заведения липсва!

За обикновено през днешния ден се смята децата ни да одобряват лекарства, които повече ги разболяват, в сравнение с  ги лекуват. Защото медицината през днешния ден не лекува. Тя единствено продава медикаменти. В дългата история на човечеството е имало доста лечебни системи и множеството от тях са се различавали, само че всички са споделяли едно общо разбиране: че заболяването е липса на естетика сред индивида и заобикалящата го среда. За всички обичайни лечители премахването на заболяването е обвързвано с откриването и унищожаването на корена й, а не с прикриване на признака й. Само модерната западна медицина прави противоположното и го реализира с цената на от ден на ден скъпа и нападателна химия, която прави нас, децата ни и техните деца все по-болни и все по-зависими.

За също толкоз обикновено се смята 8-10- годишни деца да прекарват по през целия ден пред екрана на компютъра, изучавайки няколко езика, подготвяйки се за приемни изпити и далечни матури, и да превключват на компютърна игра или чат, с цел да разхлабен напрежението. Никое потомство деца в човешката история до края на предишния век не е било толкоз обездвижено, толкоз отделено от природата и толкоз обвързвано с екрана, колкото поколението на днешните деца. Как можем да чакаме за толкоз малко време човешкото тяло да се приспособява и да одобри без разтърсвания толкоз огромна смяна на средата?

Защо децата ни боледуват ли? Защото ние като родители и като общество (медиците дори няма да ги споменавам) им разрешаваме това!

Позволяваме им да се хранят с токсична храна,

лекуваме ги с токсични медикаменти и ги отглеждаме в свят, цялостен с отрови.

В един лабораторен опит популация плъхове била изложена един-единствен път на въздействието на химикала бисфенол-А (BPA), съставка на множеството пластмасови произведения. Тази популация плъхове основала нездраво потомство единствено след едно- само еднократно облъчване с BPA. Второто потомство въобще не съумяло да сътвори свое. Популацията отмряла.

Нашите деца са предмет на голям, неконтролиран и извънредно рисков извънлабораторен опит, чийто последствия могат да бъдат пагубни. И най-вероятно ще бъдат, в случай че не променим цялостното си отношение към заобикалящия ни свят, в случай че не преосмислим парадигмата на здравето, в случай че не спрем да разболяваме децата си с некачествена храна и да ги лекуваме с нападателни лекарства, в случай че не им върнем игрите навън и не им вземем таблетите. Дали ще съумеем да го създадем? Надявам се. Защото в противоположен случай не желая да си мисля какво ще се случи с поколението на техните деца.

Още от Маги Пашова в персоналния й уебсайт. 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР